RECEPTY

Hamburgerové housky

Hamburgerové housky

Ověřený postup pro přípravu jemného tukového pečiva. Housky jsou vhodné na přípravu hamburgerů.

recept,fotorecept,máslo,mouka polohrubá,mouka polohrubá,droždí čerstvé,Slané pečivo

Slané pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Slané pečivo  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
droždí čerstvé20gramů
mléko300mililitrů
mouka polohrubá400gramů
máslo100gramů
sůl1.5čajové lžičky
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

mléko 300 mililitrů  voda 150 mililitrů  máslo 100 gramů

V hrnku si na jemném plameni necháme rozpustit máslo v mléce.

2. 

mouka polohrubá 300 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  droždí čerstvé 20 gramů

Do mísy vložíme mouku, sůl, cukr a droždí. Přilijeme připravené máslo, rozpuštěné v mléce. Pozor, nesmí mít více než 50 °C. Zlehka promícháme mléko s droždím a cukrem a necháme odležet přikryté 15 minut, aby nám droždí začalo pracovat a vznikl kvásek.

3. 

mouka polohrubá 100 gramů

Těsto mícháme a postupně přidáváme mouku. Po zapracování mouky těsto necháme nakynout na teplém místě 25 min.

4. 

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou podložku. Postupným dělením získáme 12 částí, z nichž jemně vytvarujeme housky.

5. 

Pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě na 220 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie