Chlebové brynzové pečivo

Podáváme jako přílohu k hustým masovým i luštěninovým polévkám.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka špaldová celozrnná,brynza,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategorie
Slané pečivo ›Ingredience
Ingredience
| brynza | 200 550 | gramů kcal | |
| cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
| droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
| mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 96 | mililitrů kcal | |
| mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
| mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
| mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
| mouka špaldová celozrnná | 150 510 | gramů kcal | |
| olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
| smetana kyselá (14-18% tuku) | 25 40 | gramů kcal | |
| sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
| vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
droždí čerstvé 20 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 1 čajová lžička
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2.
mouka hladká 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 150 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky
Do mísy nasypeme mouky, přidáme olej, vejce a sůl. Přilijeme kvásek a vypracujeme hustší těsto.

3.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout (asi hodinu).


5.
... a vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm.

6.
brynza 200 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 25 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky
Brynzu smícháme se smetanou, vajíčkem a solí.

7.
Natřeme ji na rozválené těsto...

8.
... a stočíme do rolády.

9.
Roládu překrojíme na tři části, a každou část překrojíme podélně na dvě poloviny.

10.
Zatočíme do spirály a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

11.
Posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!























