svetvemne.cz

Chlebové brynzové pečivo

     

Podáváme jako přílohu k hustým masovým i luštěninovým polévkám.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

droždí čerstvé 20 g  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 ml  cukr krystalový ½ ČL  mouka hladká 1 ČL

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká 200 g  mouka špaldová celozrnná 150 g  olej slunečnicový 50 ml  vejce slepičí 1 ks  sůl ½ ČL

Do mísy nasypeme mouky, přidáme olej, vejce a sůl. Přilijeme kvásek a vypracujeme hustší těsto.

3. 

Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout (asi hodinu).

4. 

mouka polohrubá

Těsto položíme na moukou posypaný vál...

5. 

... a vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm.

6. 

brynza 200 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 25 g  vejce slepičí 1 ks  sůl ½ ČL

Brynzu smícháme se smetanou, vajíčkem a solí.

7. 

Natřeme ji na rozválené těsto...

8. 

... a stočíme do rolády.

9. 

Roládu překrojíme na tři části, a každou část překrojíme podélně na dvě poloviny.

10. 

Zatočíme do spirály a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

11. 

Posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit