Chlebové brynzové pečivo
Podáváme jako přílohu k hustým masovým i luštěninovým polévkám.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka špaldová celozrnná,brynza,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategorie
Slané pečivo
Ingredience
Ingredience
brynza | 200 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka špaldová celozrnná | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 25 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
droždí čerstvé 20 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 1 čajová lžička
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka hladká 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 150 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky
Do mísy nasypeme mouky, přidáme olej, vejce a sůl. Přilijeme kvásek a vypracujeme hustší těsto.
3.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout (asi hodinu).
5.
... a vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm.
6.
brynza 200 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 25 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky
Brynzu smícháme se smetanou, vajíčkem a solí.
7.
Natřeme ji na rozválené těsto...
8.
... a stočíme do rolády.
9.
Roládu překrojíme na tři části, a každou část překrojíme podélně na dvě poloviny.
10.
Zatočíme do spirály a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
11.
Posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!