RECEPTY

Chlebové brynzové pečivo

Chlebové brynzové pečivo

Podáváme jako přílohu k hustým masovým i luštěninovým polévkám.

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka špaldová celozrnná,brynza,Slané pečivo

Slané pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Slané pečivo  

 

Ingredience

Ingredience

brynza200gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%150mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká200gramů
mouka polohrubá-
mouka špaldová celozrnná150gramů
olej slunečnicový50mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)25gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 20 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká 1 čajová lžička

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká 200 gramů  mouka špaldová celozrnná 150 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky

Do mísy nasypeme mouky, přidáme olej, vejce a sůl. Přilijeme kvásek a vypracujeme hustší těsto.

3. 

Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout (asi hodinu).

4. 

mouka polohrubá

Těsto položíme na moukou posypaný vál...

5. 

... a vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm.

6. 

brynza 200 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 25 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky

Brynzu smícháme se smetanou, vajíčkem a solí.

7. 

Natřeme ji na rozválené těsto...

8. 

... a stočíme do rolády.

9. 

Roládu překrojíme na tři části, a každou část překrojíme podélně na dvě poloviny.

10. 

Zatočíme do spirály a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

11. 

Posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie