svetvemne.cz

Hovězí ragú

     

Měkoučké a šťavnaté hovězí ve fantastické vínové omáčce se zeleninou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Celer
Cibule100gramů
Hovězí maso700gramů
Mrkev200gramů
Olej slunečnicový50mililitrů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Petrželg
Rajčata300gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda50mililitrů
Víno červené suché200mililitrů
Česnek1stroužek
Lehké bramborové pyré

1. 

hovězí maso 700 g

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.

2. 

mrkev 200 g

Očistíme mrkev, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

3. 

rajčata 300 g

Rajčata ponoříme na chvíli do horké vody, vodu slijeme a rajčata oloupeme. Pokrájíme.

4. 

olej slunečnicový 50 ml  cibule 100 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

česnek 1 stroužek

Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek.

6. 

Přidáme maso a opékáme dokud se nezatáhne.

7. 

paprika červená mletá 1 ČL  petržel  celer

Stáhneme z ohně, přisypeme papriku, přidáme mrkev (můžeme přidat i kousek petržele a celeru nakrájeného na malé kostičky) a promícháme.

8. 

K masu se zeleninou přidáme rajčata, ...

9. 

víno červené suché 200 ml  sůl 1.5 ČL

... podlijeme vínem a přisypeme sůl. Promícháme.

10. 

voda 50 ml

Dusíme pod pokličkou, za občasného míchání asi 90 minut (do změknutí masa). Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

11. 

Lehké bramborové pyré recept

Podáváme s bramborovým pyré.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit