Hovězí ragú
Měkoučké a šťavnaté hovězí ve fantastické vínové omáčce se zeleninou.
recept,fotorecept,hovězí maso,víno červené suché,Hovězí maso,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
Lehké bramborové pyré recept | - | ||
celer | - | ||
cibule | 100 | gramů | |
hovězí maso | 700 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
petržel | - | ||
rajčata | 300 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 50 | mililitrů | |
víno červené suché | 200 | mililitrů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
3.
rajčata 300 gramů
Rajčata ponoříme na chvíli do horké vody, vodu slijeme a rajčata oloupeme. Pokrájíme.
4.
olej slunečnicový 50 mililitrů • cibule 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
6.
Přidáme maso a opékáme dokud se nezatáhne.
7.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • petržel • celer
Stáhneme z ohně, přisypeme papriku, přidáme mrkev (můžeme přidat i kousek petržele a celeru nakrájeného na malé kostičky) a promícháme.
8.
K masu se zeleninou přidáme rajčata, ...
9.
víno červené suché 200 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky
... podlijeme vínem a přisypeme sůl. Promícháme.
10.
voda 50 mililitrů
Dusíme pod pokličkou, za občasného míchání asi 90 minut (do změknutí masa). Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
Dobrou chuť!