RECEPTY

Hovězí ragú

Hovězí ragú

Měkoučké a šťavnaté hovězí ve fantastické vínové omáčce se zeleninou.

recept,fotorecept,hovězí maso,víno červené suché,Hovězí maso,Bezlepkové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

Lehké bramborové pyré recept-
celer-
cibule100gramů
hovězí maso700gramů
mrkev200gramů
olej slunečnicový50mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
petržel-
rajčata300gramů
sůl1.5čajové lžičky
voda50mililitrů
víno červené suché200mililitrů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

hovězí maso 700 gramů

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.

2. 

mrkev 200 gramů

Očistíme mrkev, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

3. 

rajčata 300 gramů

Rajčata ponoříme na chvíli do horké vody, vodu slijeme a rajčata oloupeme. Pokrájíme.

4. 

olej slunečnicový 50 mililitrů  cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

česnek 1 stroužek

Přidáme očištěný a nastrouhaný česnek.

6. 

Přidáme maso a opékáme dokud se nezatáhne.

7. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  petržel  celer

Stáhneme z ohně, přisypeme papriku, přidáme mrkev (můžeme přidat i kousek petržele a celeru nakrájeného na malé kostičky) a promícháme.

8. 

K masu se zeleninou přidáme rajčata, ...

9. 

víno červené suché 200 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky

... podlijeme vínem a přisypeme sůl. Promícháme.

10. 

voda 50 mililitrů

Dusíme pod pokličkou, za občasného míchání asi 90 minut (do změknutí masa). Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

11. 

Lehké bramborové pyré recept

Podáváme s bramborovým pyré.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit