Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.
recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,tymián,Hovězí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
houby shiitake | 100 34 | gramů kcal | |
hovězí maso - kýta | 600 876 | gramů kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
olej řepkový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
petržel | 50 32 | gramů kcal | |
rajský protlak | 250 170 | mililitrů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
tymián | 1 6 | čajová lžička kcal | |
víno červené suché | 200 164 | mililitrů kcal |
Recept

2.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na rozpálené pánvi s trochou oleje maso zatáhneme. Ochutíme kořením.

3.
víno červené suché 200 mililitrů
Maso obrátíme a zatáhneme i z druhé strany. Podlijeme vínem a necháme půlku vína vyvařit.

4.
cibule 100 gramů • mrkev 150 gramů • petržel 50 gramů • houby shiitake 100 gramů
Zeleninu a houby očistíme a nahrubo nakrájíme.



7.
Vaříme spolu za občasného jemného promíchání horní vrstvy přibližně 20 minut.

8.
Necháme trochu vychladnout a přendáme do pekáče.

9.
Pečeme přikryté 40 min. při teplote 180°C.

Dobrou chuť!