RECEPTY

Hovězí plec s batátovým pyré

Hovězí plec s batátovým pyré

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Recept na přípravu najemno dušené hovězí plece na redukci z červeného vína. Toto chutně připravené maso je podáváno s pyré ze sladkých brambor a kořenové zeleniny se smetanou a bylinkami.

recept,fotorecept,hovězí plec,brambory sladké ,víno červené suché,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Hovězí maso,Bezlepkové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Hmotnost porce

390 g

Energie porce

500 kcal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory sladké

600

372

gramů

kcal

cibule

140

62

gramů

kcal

hovězí plec

1

1550

kilogram

kcal

mrkev

250

113

gramů

kcal

olej řepkový

4

540

polévkové lžíce

kcal

petržel

150

95

gramů

kcal

rajský protlak

400

272

mililitrů

kcal

rozmarýn sušený

½

4

čajové lžičky

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

tymián

½

3

čajové lžičky

kcal

víno červené suché

250

205

mililitrů

kcal

česnek

1

6

stroužek

kcal

 

Recept

1. 

hovězí plec 1 kilogram

Maso si nakrájíme na 1 centimetr tlusté řízky. Krájíme kolmo na vlákna.

Maso si nakrájíme na 1 centimetr tlusté...

2. 

Jednotlivé řízky zlehka naklepeme.

Jednotlivé řízky zlehka naklepeme....

3. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce  víno červené suché 250 mililitrů

Řízky zatáhneme z obou stran na troše oleje v rozpálené pánvi. Podlijeme vínem, které necháme odpařit.

Řízky zatáhneme z obou stran na troše oleje v...

4. 

brambory sladké  600 gramů

Brambory nakrájíme na silnější kolečka.

Brambory nakrájíme na silnější kolečka....

5. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce

Kolečka brambor vložíme na dno vymazaného pekáče.

Kolečka brambor vložíme na dno vymazaného...

6. 

Mezitím se nám vyvařila většina vína z pánve.

Mezitím se nám vyvařila většina vína z...

7. 

cibule 140 gramů  mrkev 250 gramů  petržel 150 gramů  česnek 1 stroužek  sůl ½ čajové lžičky

Zeleninu nakrájíme na tenčí kolečka a rozložíme na maso v pánvi. Spolu podusíme přikryté 10 minut.

Zeleninu nakrájíme na tenčí kolečka a...

8. 

Řízky z pánve poklademe v jedné vrstvě na připravené brambory a na vrchu vytvoříme vrstvu ze zeleniny.

Řízky z pánve poklademe v jedné vrstvě na...

9. 

rajský protlak 400 mililitrů  rozmarýn sušený ½ čajové lžičky  tymián ½ čajové lžičky

Dusíme přikryté 20 minut v troubě při teplotě 180 °C. Vyjmeme, odkryjeme a přidáme rajčatový protlak a bylinky, které vmícháme jemně do horní zeleninové vrstvy.

Dusíme přikryté 20 minut v troubě při...

10. 

Pečeme přikryté 20 min. při teplote 180°C.

Pečeme přikryté 20 min. při teplote 180°C....

11. 

Po upečení vyndáme maso.

Po upečení vyndáme maso....

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Zeleninu, včetně brambor s výpekem, přelijeme do hrnce a přilijeme smetanu.

Zeleninu, včetně brambor s výpekem, přelijeme...

13. 

Ponorným mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Podle potřeby dochutíme.

Ponorným mixérem rozmixujeme na jemné pyré....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit