Steaky z hovězí roštěnky
Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.
recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,Hovězí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovězí maso
Recept
1.
hovězí maso - roštěná 400 gramů
Nakrájíme si dva až tři centimetry silné plátky roštěnky. Nejlepší je koupit "uvolněné" maso, které bylo dva až tři týdny zavěšené a zrálo.
2.
sůl • pepř černý mletý • olej olivový
Opepříme, osolíme a potřeme olejem. Před pečením by mělo mít pokojovou teplotu (cca 20 minut mimo chladničky).
3.
Na dobře rozpálené pánvi si maso nejprve zatáhneme minutu z každé strany a následně dopečeme podle chuti.
4.
Pro tento typ masa doporučujeme dvě minuty z každé strany, aby nebylo maso příliš suché. Před prvním překrojením a konzumací by si mělo odpočinout 5 minut, aby z něj nevytekla šťáva.
Dobrou chuť!