RECEPTY

Hovězí kýta na kořenové zelenině

Hovězí kýta na kořenové zelenině

Recept na chutný gulášek z hovězího masa s kořenovou zeleninou a kapií. Vhodnou přílohou by mohl být knedlík nebo noky.

recept,fotorecept,cibule,mrkev,petržel,zázvor kořen,hovězí maso - kýta,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
cibule300gramů
hovězí maso - kýta600gramů
mrkev150gramů
olej slunečnicový1decilitr
paprika kapie čerstvá 2kusy
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel150gramů
petrželová nať-
rybí omáčka1polévková lžíce
sůl1čajová lžička
voda1litr
zázvor kořen50gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

olej slunečnicový 1 decilitr  cibule 300 gramů  mrkev 150 gramů

Na středně rozpálený olej v hrnci dáme restovat nakrájenou cibuli a mrkev.

2. 

petržel 150 gramů  zázvor kořen 50 gramů  česnek 2 stroužky

Přidáme nakrájenou petržel, kousek zázvoru a dva stroužky česneku.

3. 

hovězí maso - kýta 600 gramů

Přidáme na větší kousky nakrájené hovězí maso a několikkrát promícháme dokud se nezatáhne.

4. 

voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni 60-90 minut.

5. 

rybí omáčka 1 polévková lžíce  petrželová nať  paprika kapie čerstvá  2 kusy

Přidáme lžíci rybí omáčky, hrst petrželové natě a nakrájenou kapii. Vaříme asi 15 minut, dokud maso nezměkne a nevypaří se tolik vody, aby zůstala středně hustá omáčka.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit