Hovězí kýta na kořenové zelenině
Recept na chutný gulášek z hovězího masa s kořenovou zeleninou a kapií. Vhodnou přílohou by mohl být knedlík nebo noky.
recept,fotorecept,cibule,mrkev,petržel,zázvor kořen,hovězí maso - kýta,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 300 | gramů | |
hovězí maso - kýta | 600 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | decilitr | |
paprika kapie čerstvá | 2 | kusy | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 150 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
rybí omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1 | litr | |
zázvor kořen | 50 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
olej slunečnicový 1 decilitr • cibule 300 gramů • mrkev 150 gramů
Na středně rozpálený olej v hrnci dáme restovat nakrájenou cibuli a mrkev.
2.
petržel 150 gramů • zázvor kořen 50 gramů • česnek 2 stroužky
Přidáme nakrájenou petržel, kousek zázvoru a dva stroužky česneku.
3.
hovězí maso - kýta 600 gramů
Přidáme na větší kousky nakrájené hovězí maso a několikkrát promícháme dokud se nezatáhne.
4.
voda 1 litr • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy
Zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni 60-90 minut.
5.
rybí omáčka 1 polévková lžíce • petrželová nať • paprika kapie čerstvá 2 kusy
Přidáme lžíci rybí omáčky, hrst petrželové natě a nakrájenou kapii. Vaříme asi 15 minut, dokud maso nezměkne a nevypaří se tolik vody, aby zůstala středně hustá omáčka.
Dobrou chuť!