svetvemne.cz

Hovězí koložvárské zelí

Hovězí koložvárské zelí

    

Oblíbená prokládáné zelí s mletým hovězím masem s rýží, hovězí klobásou, zalité smetanou. Je to skutečně pochoutka!

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule300gramů
hovězí maso - kýta1200gramů
klobása hovězí350gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý1čajová lžička
rýže kulatozrnná350gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sádlo2polévkové lžíce
sůl-
sůl1čajová lžička
voda-
zelí kvašené2kilogramy

1. 

hovězí maso - kýta 1200 gramů

Maso omyjeme, pokrájíme...

2. 

... a umeleme.

3. 

cibule 300 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

4. 

klobása hovězí 350 gramů

Klobásu nakrájíme na kolečka...

5. 

... a chvíli ji osmažíme na cibuli.

6. 

rýže kulatozrnná 350 gramů  voda  sůl

Rýži propláchneme, vložíme do hrnce, přidáme sůl, přilijeme vodu...

7. 

... a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout.

8. 

Rýži smícháme s masem.

9. 

zelí kvašené 2 kilogramy

Zelí dle potřeby propláchneme a pokrájíme.

10. 

sádlo 2 polévkové lžíce

Pekáč vymažeme a rozložíme do něj polovinu zelí a polovinu klobásy s cibulí.

11. 

sůl ½ čajové lžičky

Na klobásu rozložíme maso a posolíme.

12. 

Rozložíme druhou polovinu klobásy s cibulí...

13. 

... a zakryjeme zelím.

14. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  sůl ½ čajové lžičky

Smetanu smícháme s mlékem, kořením a solí.

15. 

Směsí zalijeme zelí.

16. 

Zakryjeme a pečeme při teplotě 180 °C 50 minut. Potom odkryjeme a 15-20 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit