svetvemne.cz

Brambory zapečené s uzeným masem a kysaným zelím

    

Něco na zužitkování uzeného masa po svátcích.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list3kusy
brambory800gramů
cibule150gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
olej slunečnicový30mililitrů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
uzené maso vařené250gramů
vejce slepičí2kusy
zelí kvašené800gramů

1. 

brambory 800 gramů

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

olej slunečnicový 30 mililitrů  cibule 150 gramů  uzené maso vařené 250 gramů  zelí kvašené 800 gramů  kmín mletá ¼ čajové lžičky  bobkový list 3 kusy  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme zelí a na menší kousky nakrájené vařené uzené maso. Přidáme kmín, bobkový list a pepř. Chvíli dusíme.

3. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe směs z masa a zelí, zakryjeme bramborami a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali vajíčka a sůl. Zapékáme dozlatova cca 20-30 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit