svetvemne.cz

Brambory zapečené s uzeným masem a kysaným zelím

     

Něco na zužitkování uzeného masa po svátcích.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list3kusy
Brambory800gramů
Cibule150gramů
Kmín mletá¼čajové lžičky
Olej slunečnicový30mililitrů
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
Sůl½čajové lžičky
Uzené maso vařené250gramů
Vejce slepičí2kusy
Zelí kvašené800gramů

1. 

brambory 800 g

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2. 

olej slunečnicový 30 ml  cibule 150 g  uzené maso vařené 250 g  zelí kvašené 800 g  kmín mletá ¼ ČL  bobkový list 3 ks  pepř černý mletý ¼ ČL

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme zelí a na menší kousky nakrájené vařené uzené maso. Přidáme kmín, bobkový list a pepř. Chvíli dusíme.

3. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 250 ml  vejce slepičí 2 ks  sůl ½ ČL

Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe směs z masa a zelí, zakryjeme bramborami a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali vajíčka a sůl. Zapékáme dozlatova cca 20-30 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit