RECEPTY

Prokládané brambory

Prokládané brambory

Jednoduché prokládané brambory z nepředvařených brambor. Podáváme s kyselou okurkou a tatarskou omáčkou.

recept,fotorecept,brambory,klobása,smetana sladká na vaření,vejce slepičí,hrášek,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1500gramů
cibule200gramů
hrášek250gramů
klobása300gramů
mléko½litru
olej slunečnicový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana sladká na vaření1decilitr
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. Brambory

brambory 1500 gramů

Brambory očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

2. Cibule

cibule 200 gramů

Cibuli očistíme a na drobno nakrájíme. Pro větší barevnost můžeme použít i více druhů cibule.

3. Klobáska

klobása 300 gramů

Klobásku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

4. Zálivka

mléko ½ litru  smetana sladká na vaření 1 decilitr  vejce slepičí 4 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

V mléce rozmícháme vejce, smetanu, sůl a pepř.

5. Prokládáme brambory

olej slunečnicový  hrášek 250 gramů

Dno hlubšího pekáče potřeme olejem. Brambory si rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu rovnoměrně rozložíme na dno pekáče. Přidáme polovinu připravené cibule, polovinu zváženého hrášku (podle chuti můžeme použít i jinou zeleninu), rozložíme polovinu nakrájené klobásky.

6. 

sůl 1 čajová lžička

Rozložíme druhou třetinu brambor, rovnoměrně je osolíme. Pokračujeme vrstvou druhé poloviny cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením třetí vrstvy brambor. Takto připravené vrstvy přikryjeme víkem pekáče, nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde je 20 minut zapečeme na středním teplotním stupni.

7. 

Po 20 minutách brambory vyndáme, zalijeme připravenou zálivkou a dále pečeme zakryté 30 minut. Nakonec odkryjeme a ještě 10 minut zapečeme, aby nám po povrchu zhnědly.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie