Prokládané brambory
Jednoduché prokládané brambory z nepředvařených brambor. Podáváme s kyselou okurkou a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,brambory,klobása,smetana sladká na vaření,vejce slepičí,hrášek,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1500 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
hrášek | 250 | gramů | |
klobása | 300 | gramů | |
mléko | ½ | litru | |
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 1 | decilitr | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
2. Cibule
cibule 200 gramů
Cibuli očistíme a na drobno nakrájíme. Pro větší barevnost můžeme použít i více druhů cibule.
4. Zálivka
mléko ½ litru • smetana sladká na vaření 1 decilitr • vejce slepičí 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
V mléce rozmícháme vejce, smetanu, sůl a pepř.
5. Prokládáme brambory
olej slunečnicový • hrášek 250 gramů
Dno hlubšího pekáče potřeme olejem. Brambory si rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu rovnoměrně rozložíme na dno pekáče. Přidáme polovinu připravené cibule, polovinu zváženého hrášku (podle chuti můžeme použít i jinou zeleninu), rozložíme polovinu nakrájené klobásky.
6.
sůl 1 čajová lžička
Rozložíme druhou třetinu brambor, rovnoměrně je osolíme. Pokračujeme vrstvou druhé poloviny cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením třetí vrstvy brambor. Takto připravené vrstvy přikryjeme víkem pekáče, nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby, kde je 20 minut zapečeme na středním teplotním stupni.
7.
Po 20 minutách brambory vyndáme, zalijeme připravenou zálivkou a dále pečeme zakryté 30 minut. Nakonec odkryjeme a ještě 10 minut zapečeme, aby nám po povrchu zhnědly.
Dobrou chuť!