svetvemne.cz

Smetanový kapustový prívarok s vepřovým masem

     

Oblíbená klasika: kapustový prívarok s dušeným vepřovým masem. Podáváme podle chuti s čerstvým voňavým chlebem

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory400gramů
Cibule120gramů
Kapusta800gramů
Kmín mletá1.5čajové lžičky
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
Máslo30gramů
Paprika červená mletá1čajová lžička
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sádlo60gramů
Sůl2.5čajové lžičky
Sůl
Vepřové karé550gramů
Voda600mililitrů
Česnek4stroužky
Škrob kukuřičný40gramů

1. 

cibule 120 g  sádlo 30 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

2. 

kapusta 800 g

Kapustu omyjeme a nadrobno pokrájíme.

3. 

sůl 1.5 ČL  kmín mletá 1 ČL

Kapustu přidáme k cibuli, osolíme, přidáme kmín a promícháme.

4. 

brambory 400 g  voda 200 ml

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a přidáme ke kapusteě Podlijeme vodou, promícháme a udusíme doměkka.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 ml  škrob kukuřičný 30 g

Ze smetany, mléka a kukuřičného škrobu uděláme zavářku.

6. 

česnek 4 stroužky  sůl  máslo 30 g

Zavářku přilijeme do uvařené kapusty s bramborami, převaříme a přimícháme očištěný, prolisovaný česnek. Odstavíme z ohně, přimícháme máslo a podle chuti dosolíme.

7. 

vepřové karé 550 g  sádlo 30 g

Vepřové maso naklepeme a osmahneme na sádle z obou stran.

8. 

sůl 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  kmín mletá ½ ČL  koření kurkuma  ½ ČL  voda 200 ml

Osolíme, posypeme paprikou, pepřem, kmínem, kurkumou, podlijeme vodou a dusíme asi 40 minut doměkka.

9. 

voda 200 ml  škrob kukuřičný 10 g

V troše vody rozmícháme kukuřičný škrob a zahustíme omáčku v mase.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit