Smetanový kapustový prívarok s vepřovým masem

Oblíbená klasika: kapustový prívarok s dušeným vepřovým masem. Podáváme podle chuti s čerstvým voňavým chlebem
recept,fotorecept,kapusta,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vepřové karé,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
cibule | 120 53 | gramů kcal | |
kapusta | 800 232 | gramů kcal | |
kmín mletá | 1.5 25 | čajové lžičky kcal | |
koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 64 | mililitrů kcal | |
máslo | 30 221 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lžička kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sádlo | 60 538 | gramů kcal | |
sůl | 2.5 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vepřové karé | 550 798 | gramů kcal | |
voda | 600 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 4 22 | stroužky kcal | |
škrob kukuřičný | 40 145 | gramů kcal |
Recept

3.
sůl 1.5 čajové lžičky • kmín mletá 1 čajová lžička
Kapustu přidáme k cibuli, osolíme, přidáme kmín a promícháme.

4.
brambory 400 gramů • voda 200 mililitrů
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a přidáme ke kapusteě Podlijeme vodou, promícháme a udusíme doměkka.

5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů
Ze smetany, mléka a kukuřičného škrobu uděláme zavářku.

6.
česnek 4 stroužky • sůl • máslo 30 gramů
Zavářku přilijeme do uvařené kapusty s bramborami, převaříme a přimícháme očištěný, prolisovaný česnek. Odstavíme z ohně, přimícháme máslo a podle chuti dosolíme.

7.
vepřové karé 550 gramů • sádlo 30 gramů
Vepřové maso naklepeme a osmahneme na sádle z obou stran.

8.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • voda 200 mililitrů
Osolíme, posypeme paprikou, pepřem, kmínem, kurkumou, podlijeme vodou a dusíme asi 40 minut doměkka.

9.
voda 200 mililitrů • škrob kukuřičný 10 gramů
V troše vody rozmícháme kukuřičný škrob a zahustíme omáčku v mase.

Dobrou chuť!