svetvemne.cz

Dušené vepřové maso na houbách

Dušené vepřové maso na houbách

    

Takto nám vařila máma. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
houby sušené100gramů
kmín mletá½čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
sůl½čajové lžičky
vepřové karé500gramů
voda500mililitrů
škrob kukuřičný1polévková lžíce

1. 

houby sušené 100 gramů  vepřové karé 500 gramů

Sušené houby dáme do misky, zalijeme je vodou. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na řízky a lehce naklepeme.

2. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Na pánvi zahřejeme olej, vložíme do něj řízky a z obou stran je opečeme.

3. 

voda 250 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky

Přidáme scezené houby, sůl a kmín. Vše v pánvi zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme do změknutí masa.

4. 

voda 250 mililitrů  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

Ve vodě rozmícháme kukuřičný škrob, přidáme ho k masu a necháme přejít varem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit