RECEPTY

Obráceně vepřové řízky

Obráceně vepřové řízky

Zvláště jemné a lahodné vepřové řízky.

recept,fotorecept,vepřové karé,vejce slepičí,mouka polohrubá,strouhanka,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mouka polohrubá100gramů
olej olivový100mililitrů
strouhanka100gramů
vejce slepičí1kus
vepřové karé400gramů

 

Recept

1. 

vepřové karé 400 gramů

Z vepřového karé nakrájíme 3-4 řízky, které naklepeme z obou stran. Aby nám maso při naklepávání nestříkalo, přikryjeme ho potravinovou fólií.

2. 

vejce slepičí 1 kus  mouka polohrubá 100 gramů  strouhanka 100 gramů

Připravíme si ingredience na trojobal (mouka, vejce, strouhanka). Vepřový řízek posolíme, obalíme nejprve ve strouhance, potom ve vejci a nakonec v mouce.

3. 

olej olivový 100 mililitrů

Na pánvi rozpálíme na mírném ohni olej. Vepřové řízky rychle osmažíme na oleji z jedné i z druhé strany. Maso se zatáhne a řízek osmažíme dozlatova.

4. Pečení v troubě

Osmažené řízky vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Řízky v přikrytém pekáči pečeme 60 minut na 150 °C v elektrické troubě s horním a dolním ohřevem. Po 60 minutách je masíčko měkoučké a dobře upečené.

5. 

Řízky vyjmeme na talíř. Jako přílohu servírujeme vařené brambory nebo zeleninový salát.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie