svetvemne.cz

Obráceně vepřové řízky

     

Zvláště jemné a lahodné vepřové řízky.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Mouka polohrubá100gramů
Olej olivový100mililitrů
Strouhanka100gramů
Vejce slepičí1kus
Vepřové karé400gramů

1. 

vepřové karé 400 g

Z vepřového karé nakrájíme 3-4 řízky, které naklepeme z obou stran. Aby nám maso při naklepávání nestříkalo, přikryjeme ho potravinovou fólií.

2. 

vejce slepičí 1 ks  mouka polohrubá 100 g  strouhanka 100 g

Připravíme si ingredience na trojobal (mouka, vejce, strouhanka). Vepřový řízek posolíme, obalíme nejprve ve strouhance, potom ve vejci a nakonec v mouce.

3. 

olej olivový 100 ml

Na pánvi rozpálíme na mírném ohni olej. Vepřové řízky rychle osmažíme na oleji z jedné i z druhé strany. Maso se zatáhne a řízek osmažíme dozlatova.

4. Pečení v troubě

Osmažené řízky vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Řízky v přikrytém pekáči pečeme 60 minut na 150 °C v elektrické troubě s horním a dolním ohřevem. Po 60 minutách je masíčko měkoučké a dobře upečené.

Pečení v troubě

5. 

Řízky vyjmeme na talíř. Jako přílohu servírujeme vařené brambory nebo zeleninový salát.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit