svetvemne.cz

Polévky > Masové polévky

Masové polévky

 
Dršťková polévka

Vynikající klasická domácí dršťková polévka

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Boršč

Vynikající recept na hustou maso-zeleninovou polévku z ruské, ukrajinské, bulharské ... kuchyně. Ačkoliv se příprava zdá ve třech hrncích komplikovaná, je ve skutečnosti jednoduchá. Stačí dodržet posloupnost kroků uvedených v receptu a bude skutečně mňam

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Jednoduchá kuřecí polévka

Recept na přípravu vynikající domácí kuřecí polévky se zeleninou.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

nízká

Kapustnica

Kapustnica - polévku z kysaného zelí podáváme s chlebem a podle chuti si můžeme na ni v talíři přidat zakysanou smetanu. Chutná jak v zimě tak v horkém létě, proto si ji vařme častěji a ne jen na Vánoce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Vepřový guláš se žampiony

Tradiční guláš doplněný o žampiony podáváme s chlebem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Zelňačka pro děti

Polévku servírujeme s lžičkou bílého jogurtu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Rybí zeleninová polévka

Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

vysoká

Hovězí polévka

Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Rychlá kuřecí polévka z parního hrnce

Při nákupu čerstvých kuřat a jejich zpracování nám často zůstávají hřbety a křídla. Přípravou rychlé polévky v parním hrnci je výborně zužitkujeme.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Awase Dashi

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Pikantní kapustnica

Klasická slovenská kapustnica s masem, sušenými švestkami a pikantní klobáskou, která jí přidá charakteristickou chuť.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Hovězí vývar

Návod, jak si připravit domácí polotovar na přípravu hovězí polévky nebo jako kvalitní ingredienci pro další recepty.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Silvestrovská kapustnice

18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Zelňačka s čočkou

Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Iriko Dashi

Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Telecí dršťková polévka

Jemná dršťková polévka z telecích drštěk, bez cibule v jíšce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Gazdovská kapustnica s kroupami

Plný hrnec vynikající polévky na vánoční nebo silvestrovský stůl. Nic však nebrání tomu, uvařit si tuto pólévku kdykoliv během celého roku.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Halászlé z pangasia

Vynikající, jemně pikantní rybí polévka z pangasia. Jednoduchá a rychlá příprava.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit