svetvemne.cz

Polévky > Masové polévky

Masové polévky

 
Frankfurtská polévka

Klasická, tradiční oblíbená polévka.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ovarová polévka

Hustá svačinová polévka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Dršťková polévka

Vynikající klasická domácí dršťková polévka

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.

Ukuchtil

Mioo

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Hovězí polévka

Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Pikantní kapustnica

Klasická slovenská kapustnica s masem, sušenými švestkami a pikantní klobáskou, která jí přidá charakteristickou chuť.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Boršč

Vynikající recept na hustou maso-zeleninovou polévku z ruské, ukrajinské, bulharské ... kuchyně. Ačkoliv se příprava zdá ve třech hrncích komplikovaná, je ve skutečnosti jednoduchá. Stačí dodržet posloupnost kroků uvedených v receptu a bude skutečně mňam

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Kuřecí polévka s růžičkovou kapustou a domácími nudlemi

Jednoduchá masovo-zeleninová polévka s vlastnoručně připravenými domácími nudlemi.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Čočková polévka s opečenými párky

Výborná svačinové polévka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Telecí vývar se zeleninou

Jemná a velmi chutná telecí polévka. Tento oblíbený hovězí-telecí vývar nás výborně zahřeje během sychravých zimních dní i v době nemoci.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

střední

Rychlá kuřecí polévka z parního hrnce

Při nákupu čerstvých kuřat a jejich zpracování nám často zůstávají hřbety a křídla. Přípravou rychlé polévky v parním hrnci je výborně zužitkujeme.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Vepřový guláš se žampiony

Tradiční guláš doplněný o žampiony podáváme s chlebem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Awase Dashi

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Rybí polévka s medvědím česnekem

Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Hovězí vývar

Návod, jak si připravit domácí polotovar na přípravu hovězí polévky nebo jako kvalitní ingredienci pro další recepty.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Silvestrovská kapustnice

18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Zelňačka s čočkou

Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kachní polévka

Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Iriko Dashi

Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit