Všechny recepty > Polévky > Masové polévky
Všechny recepty > Polévky > Masové polévky
Klasická slovenská kapustnica s masem, sušenými švestkami a pikantní klobáskou, která jí přidá charakteristickou chuť.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Vynikající recept na hustou maso-zeleninovou polévku z ruské, ukrajinské, bulharské ... kuchyně. Ačkoliv se příprava zdá ve třech hrncích komplikovaná, je ve skutečnosti jednoduchá. Stačí dodržet posloupnost kroků uvedených v receptu a bude skutečně mňam
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. Obtížnost
vysoká
Klasická, tradiční oblíbená polévka.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Recept na thajskou polévku Tom Kha Gai s kokosovým mlékem a kuřecím masem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
vysoká
Hustá svačinová polévka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. 20 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchá masovo-zeleninová polévka s vlastnoručně připravenými domácími nudlemi.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Výborná svačinové polévka. Podáváme s čerstvým pečivem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Hustá rybí polévka, plná zeleniny, obohacená o oblíbený medvědí česnek.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Jemná a velmi chutná telecí polévka. Tento oblíbený hovězí-telecí vývar nás výborně zahřeje během sychravých zimních dní i v době nemoci.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 50 min.Obtížnost
střední
Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Při nákupu čerstvých kuřat a jejich zpracování nám často zůstávají hřbety a křídla. Přípravou rychlé polévky v parním hrnci je výborně zužitkujeme.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Tradiční guláš doplněný o žampiony podáváme s chlebem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
1 h. 10 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
—Obtížnost
střední
Návod, jak si připravit domácí polotovar na přípravu hovězí polévky nebo jako kvalitní ingredienci pro další recepty.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
2 h. 30 min.Obtížnost
nízká
18-20 porcí skvělé kapustnice na velkou silvestrovskou párty. Vaříme ve velkém, nejméně 8 litrovém hrnci.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 20 min.Obtížnost
střední
Sezónní dobrota gulášového typu nasytí a zahřeje v chladnějších podzimních dnech.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Polévku podáváme s játrovými nebo krupicovými knedlíčky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Kapustnica - polévku z kysaného zelí podáváme s chlebem a podle chuti si můžeme na ni v talíři přidat zakysanou smetanu. Chutná jak v zimě tak v horkém létě, proto si ji vařme častěji a ne jen na Vánoce.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 20 min.Obtížnost
nízká