svetvemne.cz

Kapustnice z hovězím masem

     

8litrový hrnec té nejskvělejší zelňačky, 18 porcí pro celou velkou rodinu nebo přátele. Podáváme s čerstvým chlebem a podle chuti i s kopečkem zakysané smetany na porci.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibule200gramů
Houby sušené60gramů
Hovězí maso - krk800gramů
Klobása suchá400gramů
Paprika červená mletá3čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sádlo50gramů
Sůl2čajové lžičky
Voda4litry
Zelí kvašené2.4kilogram

1. 

hovězí maso - krk 800 g

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

2. 

sádlo 50 g  cibule 200 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

3. 

K cibuli přidáme maso a mícháme dokud se nezatáhne.

4. 

sůl 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  bobkový list 2 ks

Odstavíme z ohně, přidáme sůl, papriku a ostatní koření. Promícháme...

5. 

voda 1.5 l

... a přilijeme horkou vodu. Vaříme zakryté 30 minut.

6. 

houby sušené 60 g

Houby namočíme do vody.

7. 

Po půl hodině přidáme scezené houby k masu. Vaříme dále asi hodinu. Maso musí být až téměř měkké.

8. 

zelí kvašené 2.4 kg

Kysané zelí vymačkáme (zůstane nám asi 1,8 kg zelí). Zelnou vodu si odložíme a zelí dle potřeby trochu pokrájíme.

9. 

Zelí přidáme k masu.

10. 

voda 2.5 l

Přilijeme vodu, promícháme a 15 minut vaříme. Podle požadované kyselosti kapustnice přilijeme zelnou vodu (asi 100-250 ml).

11. 

klobása suchá 400 g

Klobásu nakrájíme na kolečka.

12. 

Klobásu přidáme do polévky a 20 minut povaříme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit