svetvemne.cz

Šátečky s medvědím česnekem

    

Skvělé slané chuťovky s balkánským sýrem a medvědím česnekem.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká500gramů
olej slunečnicový100mililitrů
sýr Ementál100gramů
sýr Feta200gramů
sůl1čajová lžička
česnek medvědí100gramů

1. 

droždí čerstvé 20 gramů  mléko 250 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká 500 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

3. 

česnek medvědí 100 gramů

Zatímco nám těsto kyne, nakrájíme nadrobno česnek.

4. 

sýr Ementál 100 gramů  sýr Feta 200 gramů

K česneku přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a rozdrobený balkánský sýr.

5. 

Těsto rozválíme, nakrájíme na větší čtverce. Do každého čtverce dáme polévkovou lžíci nádivky. Zavřeme. Šátečky přendáme na plech s pečicím papírem.

6. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit