RECEPTY

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Neodolatelně červená a zdravá polévka z červené řepy doplní tělu potřebné vitamíny.

recept,fotorecept,červená řepa,sýr Feta,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Sezónní recepty

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bujón zeleninový10gramů
citronová šťáva1polévková lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajčata300gramů
sýr Feta200gramů
sůl1čajová lžička
voda2litry
červená řepa600gramů

 

Recept

1. 

červená řepa 600 gramů  voda 2 litry

Červenou řepu oloupeme a uvaříme doměkka ve vroucí vodě cca 45 minut.

2. 

bujón zeleninový 10 gramů

Z vývaru z červené řepy odebereme 750 ml do menšího hrnce. Necháme přijít k varu a rozpustíme v něm jeden zeleninový bujón.

3. 

rajčata 300 gramů

Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.

4. 

citronová šťáva 1 polévková lžíce

Do vývaru vložíme na kostky nakrájenou uvařenou červenou řepu. Přidáme šťávu z poloviny citronu. 5 minut povaříme.

5. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do polévky přidáme na menší kousky nakrájená rajčata a ještě 10 minut povaříme. Polévku osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme. Jemně opepříme.

6. 

sýr Feta 200 gramů

Polévku servírujeme s kostkami sýru Feta.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit