Nakládané sýry s kořením Gyros

Sýry vynikající chuti díky kořenící směsi Gyros jsou vhodné jako předkrm, chuťovka, ale také jen tak ke snídani. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
recept,fotorecept,sýr Camembert,sýr Niva,sýr Gouda,sýr Ementál,cibule,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
| cibule | 300 132 | gramů kcal | |
| olej olivový | 0 ?? | kcal | |
| olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
| paprika červená mletá | 2.25 36 | čajové lžičky kcal | |
| pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
| sýr Camembert | 125 362 | gramů kcal | |
| sýr Ementál | 150 576 | gramů kcal | |
| sýr Gouda | 200 712 | gramů kcal | |
| sýr Niva | 120 459 | gramů kcal | |
| česnek sušený | 1 17 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
sýr Camembert 125 gramů • sýr Niva 120 gramů • sýr Gouda 200 gramů • sýr Ementál 150 gramů
Různé druhy sýrů si nakrájíme na menší kostky a trojúhelníky.

2.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Sýry na pracovní desce promícháme spolu s kořením.


4.
Do hluboké mísy začneme ukládat střídavě vrstvu rozebrané cibule a vrstvu sýrů. Postup opakujeme dokud máme ingredience.

5.
olej olivový • olej slunečnicový • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá ¼ čajové lžičky
Naložené sýry zalijeme oleji v poměru 1:1, povrch posypeme opět kořením, uložíme na několik dní do chladničky. Asi po 4-5 dnech ho můžeme konzumovat.

Dobrou chuť!























