svetvemne.cz

Plněný pikantní hermelín v oleji

     

Oblíbený nakládaný sýr s bílou plísní na povrchu plněný pikantní nádivkou a cibulí.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

cibule 250 g  česnek 9 stroužků  papriková pasta gulášová - pikantní 1.5 PL  olej olivový 1 PL

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu pikantní pastu a olej. Rozmícháme.

2. 

pepř bílý mletý  paprika červená mletá  sýr Hermelín 6 ks

Kolečka sýrů překrojíme naplocho. Vnitřní strany všech polovin posypeme pepřem a paprikou. Na spodní poloviny položíme česnekovo-paprikovou pastu a rozetřeme ji. Pastu rozdělíme rovnoměrně na všechny spodní poloviny.

3. 

Na pastu poklademe část připravené cibule a na spodní poloviny sýrů položíme vrchní. Vrstvíme do mísy - cibule, sýry, ...

4. 

... cibule, ...

5. 

olej olivový 400 ml

... sýry, cibule. Vše zalijeme dostatečným množstvím oleje.

6. 

koření grilovací

Povrch naložených hermelínů posypeme kořením a uzavřené v nádobě uložíme na několik dní do chladničky.

7. 

Konzumujeme s pečivem nebo nasucho opečeným toustovým chlebem. Chlebík si při konzumaci máčíme v chutném, voňavém a zdravém olivovém oleji.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit