Plněný pikantní hermelín v oleji
Oblíbený nakládaný sýr s bílou plísní na povrchu plněný pikantní nádivkou a cibulí.
recept,fotorecept,cibule,olej olivový,olej olivový,sýr Hermelín,Slané chuťovky,Sezónní recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
koření grilovací | - | ||
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 400 | mililitrů | |
paprika červená mletá | - | ||
papriková pasta gulášová - pikantní | 1.5 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | - | ||
sýr Hermelín | 6 | ||
česnek | 9 | stroužků |
Recept
1.
cibule 250 gramů • česnek 9 stroužků • papriková pasta gulášová - pikantní 1.5 polévkové lžíce • olej olivový 1 polévková lžíce
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu pikantní pastu a olej. Rozmícháme.
2.
pepř bílý mletý • paprika červená mletá • sýr Hermelín 6 ks
Kolečka sýrů překrojíme naplocho. Vnitřní strany všech polovin posypeme pepřem a paprikou. Na spodní poloviny položíme česnekovo-paprikovou pastu a rozetřeme ji. Pastu rozdělíme rovnoměrně na všechny spodní poloviny.
3.
Na pastu poklademe část připravené cibule a na spodní poloviny sýrů položíme vrchní. Vrstvíme do mísy - cibule, sýry, ...
4.
... cibule, ...
6.
Povrch naložených hermelínů posypeme kořením a uzavřené v nádobě uložíme na několik dní do chladničky.
7.
Konzumujeme s pečivem nebo nasucho opečeným toustovým chlebem. Chlebík si při konzumaci máčíme v chutném, voňavém a zdravém olivovém oleji.
Dobrou chuť!