svetvemne.cz

Recepty francouzské kuchyně

 
Vanilkové soufflé

Návod na přípravu jednoduchého francouzského dezertu, jehož základ tvoří hustá bílá omáčka a sníh z vaječných bílků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Holandská omáčka

Tradiční omáčka francouzské kuchyně z másla a šlehaných žloutků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Domácí francouzský cibulový koláč

Lahodný francouzský cibulový koláč.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Zákusek Tisíclist

Recept na jeden z nejkrémovějších zákusků, který se skládá z vrstev listového těsta a lahodného vanilkového krému. Název je překlad z francouzského Mille-feuille (mil-foij), což znamená tisíc listů.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Cibulová polévka

Francouzská specialita, tradičně zapékaná s vynikajícím švýcarským sýrem Gruyère. Jako alternativu doporučuji vyzkoušet sýr Cantal.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Čokoládovo-švestkové suflé

Lehký a lahodný zákusek, ideální na závěr romantické večeře.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Rychlý recept na šťavnaté kachní masíčko s výbornou sladko-kyselou omáčkou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Gratinované brambory

Vynikající zapečené tenké plátky z brambor se smetanou a sýrem. Ideální když potřebujete doplnit kalorie :)

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit