Gratinované brambory
Vynikající zapečené tenké plátky z brambor se smetanou a sýrem. Ideální když potřebujete doplnit kalorie :)
recept,fotorecept,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Bramborové přílohy,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř černý mletý | 4 | špetky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sýr polotvrdý zrající | 100 | gramů | |
sůl | 4 | špetky |
Recept
2.
Brambory nakrájíme na plátky silné asi 2 mm.
5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • sůl 4 špetky • pepř černý mletý 4 špetky
Asi čtvrtinu brambor rozložíme na dno pekáče. Vrstvu osolíme, opepříme, zasypeme třetinou sýr a polijeme čtvrtinou smetany.
6.
Stejně vytvoříme další dvě vrstvy a nakonec poslední čtvrtou, ale už bez sýra.
7.
Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!