Gratinované brambory
Vynikající zapečené tenké plátky z brambor se smetanou a sýrem. Ideální když potřebujete doplnit kalorie :)
recept,fotorecept,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Bramborové přílohy,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty francouzské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 900 828 | gramů kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | 4 ?? | špetky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sýr polotvrdý zrající | 100 ?? | gramů kcal | |
sůl | 4 0 | špetky kcal |
Recept

2.
Brambory nakrájíme na plátky silné asi 2 mm.



5.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • sůl 4 špetky • pepř černý mletý 4 špetky
Asi čtvrtinu brambor rozložíme na dno pekáče. Vrstvu osolíme, opepříme, zasypeme třetinou sýr a polijeme čtvrtinou smetany.

6.
Stejně vytvoříme další dvě vrstvy a nakonec poslední čtvrtou, ale už bez sýra.

7.
Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!