RECEPTY

Gratinované brambory

Vynikající zapečené tenké plátky z brambor se smetanou a sýrem. Ideální když potřebujete doplnit kalorie :)

recept,fotorecept,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Bramborové přílohy,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové

Bramborové přílohy

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory900gramů
máslo20gramů
pepř černý mletý4špetky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sýr polotvrdý zrající100gramů
sůl4špetky

 

Recept

1. 

brambory 900 gramů

Brambory oloupeme a umyjeme.

2. 

Brambory nakrájíme na plátky silné asi 2 mm.

3. 

sýr polotvrdý zrající 100 gramů

Sýr najemno nastrouháme.

4. 

máslo 20 gramů

Pekáč vymažeme máslem.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  sůl 4 špetky  pepř černý mletý 4 špetky

Asi čtvrtinu brambor rozložíme na dno pekáče. Vrstvu osolíme, opepříme, zasypeme třetinou sýr a polijeme čtvrtinou smetany.

6. 

Stejně vytvoříme další dvě vrstvy a nakonec poslední čtvrtou, ale už bez sýra.

7. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit