Pečené cibulové brambory
Recept na velmi chutné a syté pečené brambory s cibulí.
recept,fotorecept,brambory,cibule,Bramborové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Kategorie
Bramborové přílohy Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Cibule Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - |
Recept

2.
sůl ½ čajové lžičky
Brambory vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut od přivedení k varu. Přecedíme je a necháme okapat.

3.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli nakrájíme na půlkruhové proužky a dáme na pánev s olejem pomalu restovat.

4.
Když cibule začne ztrácet mléčně bílou barvu, přidáme brambory a přikryté dále opékáme.

5.
sůl • kmín drcený • pepř bílý mletý
Průbežne promíchávame a opékáme dokud nezískají brambory požadovanou barvu. Ochutíme solí, drceným kmínem a bílým pepřem.

Dobrou chuť!