Bramborové Gnocchi alias noky

Není důležité pod jakým názvem je znáte, ale že Vám chutnají! ... a nebojíte se vyhrnout si rukávy a pustit se do jejich přípravy. Domácí jsou nejlepší!
recept,fotorecept,brambory,sýr Parmezán,Bramborové přílohy,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 50 196 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal |
Recept
1.
brambory 500 gramů • sůl 1 čajová lžička
Brambory uvaříme ve slupce s lžičkou soli přibližně 25 min.

2.
Po vychladnutí brambory zbavíme slupky a rozmačkáme na kaši.

3.
vaječný žloutek 1 kus • sůl • mouka polohrubá 100 gramů • sýr Parmezán 50 gramů
Z bramborové kaše, vaječného žloutku, soli, mouky a nadrobno strouhaného parmazánu vypracujeme těsto.

4.
Těsto vypracujeme na pomoučeném vále a vyválíme do úzkých válečků.

5.
Válečky těsta nakrájíme na menší kousky. Těsto se dost lepí, proto vše lehce obalujeme moukou.

6. Tvarování noků
Z kousků těsta v dlaních vypracujeme kuličky, zploštíme je a palcem roztáhneme na vidličce.

7.
Srolujeme směrem od sebe. Vytvoří se tvar mušle s žebrováním.

8.
Připravené noky pomoučíme.

9.
sůl 1 čajová lžička
Vložíme do vroucí osolené vody. Uvařené noky za pár minut vyplavou na hladinu.

Dobrou chuť!