RECEPTY

Lokše

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše

recept,fotorecept,brambory,Bramborové přílohy,Recepty slovenské kuchyně,,Bezlaktózové

Bramborové přílohy

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
mouka polohrubá150gramů
sůl2čajové lžičky

 

Recept

1. Uvaříme brambory

brambory 800 gramů  sůl 1 čajová lžička

Neoupané brambory omyjeme pod tekoucí vodou, abychom z nich odstranili případnou hlínu. Omyté brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby všechny byly pod hladinou vody. Vodu osolíme. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka.

2. Rozmixujeme brambory

Vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme a vložíme do mixéru.

3. Vypracujeme těsto

mouka polohrubá 150 gramů  sůl 1 čajová lžička

Rozmixované brambory smícháme s moukou, osolíme, rukama vypracujeme těsto.

4. Vyválíme tenkou placku

Z těsta vytváříme přibližně stejné kuličky, které vyválíme na tenké placky.

5. Opečeme

Placky z obou stran opečeme na sucho na teflonové pánvi.

6. Servírujeme

Hotové lokše potřeme vepřovým sádlem, nebo jen rozpuštěným máslem popřípadě olivovým olejem

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie