RECEPTY

Dušené paprikové brambory

Dušené paprikové brambory

Tradičně upravené brambory vhodné jako příloha k masu.

recept,fotorecept,brambory,cibule,paprika červená mletá,Bramborové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Bramborové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory1200gramů
cibule150gramů
olej slunečnicový20mililitrů
paprika červená mletá3čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
voda½decilitru

 

Recept

1. Příprava brambor a cibule

brambory 1200 gramů  cibule 150 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji.

2. 

sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  voda ½ decilitru

K cibuli přidáme připravené brambory, sůl, mletou červenou papriku a vše podlijeme cca 0,5 dl vody. Dusíme pod pokličkou cca 25 minut a často promícháváme. Podle potřeby podléváme další vodou. Dáváme pozor, aby se brambory nepřipálily.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie