Dušené paprikové brambory
Tradičně upravené brambory vhodné jako příloha k masu.
recept,fotorecept,brambory,cibule,paprika červená mletá,Bramborové přílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bramborové přílohy
Kategorie
Bramborové přílohy Bezlepkové Bezlaktózové Sezónní recepty Sezona - Cibule Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
brambory | 1200 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
olej slunečnicový | 20 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | ½ | decilitru |
Recept
1. Příprava brambor a cibule
brambory 1200 gramů • cibule 150 gramů • olej slunečnicový 20 mililitrů
Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji.
2.
sůl 2 čajové lžičky • paprika červená mletá 3 čajové lžičky • voda ½ decilitru
K cibuli přidáme připravené brambory, sůl, mletou červenou papriku a vše podlijeme cca 0,5 dl vody. Dusíme pod pokličkou cca 25 minut a často promícháváme. Podle potřeby podléváme další vodou. Dáváme pozor, aby se brambory nepřipálily.
Dobrou chuť!