Špenátové brambory

Chutná a nutričně hodnotnější bramborová příloha na orientální způsob.
recept,fotorecept,brambory,špenátové listy čerstvé,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bramborové přílohy › Recepty indické kuchyně › Veganské recepty › Vegetariánské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Špenát › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
cibule červená | 100 40 | gramů kcal | |
koření Garam masala | 1 18 | čajová lžička kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
zázvor mletý | ½ 3 | kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal | |
špenátové listy čerstvé | 500 165 | gramů kcal |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 500 gramů
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.


3.
koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření Garam masala 1 čajová lžička • zázvor mletý ½ CL • česnek 2 stroužky
Přidáme koření a ještě chvíli ho smažíme s cibulkou. Přidáme rozdrcený česnek.


5.
Pánev odkryjeme, když špenátové listy pustí vodu.

6.
Po odpaření většiny vody přidáme uvařené brambory. Jemně promícháme...


Dobrou chuť!