Chutná a nutričně hodnotnější bramborová příloha na orientální způsob.
recept,brambory,špenátové listy čerstvé,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Ukuchtil
Počet porcí
4
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
brambory | 500 | gramů | |
cibule červená | 100 | gramů | |
koření Garam masala | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
zázvor mletý | ½ | ||
česnek | 2 | stroužky | |
špenátové listy čerstvé | 500 | gramů |
1. Uvaříme brambory
brambory 500 gramů
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
3.
koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření Garam masala 1 čajová lžička • zázvor mletý ½ CL • česnek 2 stroužky
Přidáme koření a ještě chvíli ho smažíme s cibulkou. Přidáme rozdrcený česnek.
5.
Pánev odkryjeme, když špenátové listy pustí vodu.
6.
Po odpaření většiny vody přidáme uvařené brambory. Jemně promícháme...
Dobrou chuť!