svetvemne.cz

Kurkumové brambory

     

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

24 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Brambory1kilogram
Cibule červená100gramů
Koření kurkuma 1čajová lžička
Máslo50gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Sůl himálajská růžová1čajová lžička
Sůl himálajská růžová
Voda100mililitrů

1. 

brambory 1 kg

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

2. 

cibule červená 100 g

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

3. 

máslo 50 g  koření kurkuma  1 ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL  pepř chilli ¼ ČL

Na rozehřáté máslo přidáme koření a necháme krátce provonět.

4. 

Přidáme cibuli a krátce osmahneme.

5. 

sůl himálajská růžová 1 ČL  voda 100 ml

Přisypeme brambory a sůl, přilijeme vodu, promícháme...

6. 

... a pod pokličkou, za občasného promíchání, udusíme za 20 minut doměkka.

7. 

sůl himálajská růžová

Odkryjeme a vypneme ohřev. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit