Kurkumové brambory

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.
recept,fotorecept,brambory,koření kurkuma ,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bramborové přílohy › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Brambory ›Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
brambory | 1 920 | kilogram kcal | |
cibule červená | 100 40 | gramů kcal | |
koření kurkuma | 1 16 | čajová lžička kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
sůl himálajská růžová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl himálajská růžová | 0 ?? | kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal |
Recept


3.
máslo 50 gramů • koření kurkuma 1 čajová lžička • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky
Na rozehřáté máslo přidáme koření a necháme krátce provonět.

4.
Přidáme cibuli a krátce osmahneme.

5.
sůl himálajská růžová 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Přisypeme brambory a sůl, přilijeme vodu, promícháme...

6.
... a pod pokličkou, za občasného promíchání, udusíme za 20 minut doměkka.


Dobrou chuť!