RECEPTY

Kurkumové brambory

Kurkumové brambory

Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.

recept,fotorecept,brambory,koření kurkuma ,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Bramborové přílohy

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

24 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
brambory1kilogram
cibule červená100gramů
koření kurkuma 1čajová lžička
máslo50gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl himálajská růžová1čajová lžička
sůl himálajská růžová-
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

brambory 1 kilogram

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

2. 

cibule červená 100 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

3. 

máslo 50 gramů  koření kurkuma  1 čajová lžička  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky

Na rozehřáté máslo přidáme koření a necháme krátce provonět.

4. 

Přidáme cibuli a krátce osmahneme.

5. 

sůl himálajská růžová 1 čajová lžička  voda 100 mililitrů

Přisypeme brambory a sůl, přilijeme vodu, promícháme...

6. 

... a pod pokličkou, za občasného promíchání, udusíme za 20 minut doměkka.

7. 

sůl himálajská růžová

Odkryjeme a vypneme ohřev. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit