svetvemne.cz

Smažené kořeněné brambory s cibulí

    

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Pečené zelí recept-
bobkový list1kus
brambory800gramů
cibule červená150gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
olej slunečnicový150mililitrů
pepř chilli¼čajové lžičky
skořice mletá½čajové lžičky
sůl1čajová lžička
česnek4stroužky

1. 

bobkový list 1 kus  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  skořice mletá ½ čajové lžičky  olej slunečnicový 150 mililitrů

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme v něm koření.

2. 

cibule červená 150 gramů  brambory 800 gramů

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme. Z oleje vyjmeme bobkový list a přidáme cibuli.

3. 

pepř chilli ¼ čajové lžičky

Přisypeme koření, ...

4. 

koření kurkuma  ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

... kurkumu a přidáme očištěný, nastrouhaný česnek. Promícháme.

5. 

sůl 1 čajová lžička

Přidáme brambory, osolíme.

6. 

Smažíme, za občasného převrácení vrstvy brambor, asi 30 minut ...

7. 

... dozlatova.

8. 

Pečené zelí recept

Tip na servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit