svetvemne.cz

Smažené kořeněné brambory s cibulí

     

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Bobkový list1kus
Brambory800gramů
Cibule červená150gramů
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Olej slunečnicový150mililitrů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Skořice mletá½čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Česnek4stroužky
Pečené zelí

1. 

bobkový list 1 ks  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  skořice mletá ½ ČL  olej slunečnicový 150 ml

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme v něm koření.

2. 

cibule červená 150 g  brambory 800 g

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme. Z oleje vyjmeme bobkový list a přidáme cibuli.

3. 

pepř chilli ¼ ČL

Přisypeme koření, ...

4. 

koření kurkuma  ½ ČL  česnek 4 stroužky

... kurkumu a přidáme očištěný, nastrouhaný česnek. Promícháme.

5. 

sůl 1 ČL

Přidáme brambory, osolíme.

6. 

Smažíme, za občasného převrácení vrstvy brambor, asi 30 minut ...

7. 

... dozlatova.

8. 

Pečené zelí recept

Tip na servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit