svetvemne.cz

> Asijská kuchyně

Asijská kuchyně

 

Jarní čínská polévka

Jarní čínská polévka

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Zelné kofty

Zelné kofty

Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Basmati rýže - základní recept na přípravu

Basmati rýže - základní recept na přípravu

Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká

Ajurvédská polévka Kičadi

Ajurvédská polévka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základem indické kuchyně. V ajurvédě je hlavním léčivým, vyrovnávajícím a detoxikačním pokrmem. Má velmi příznivé účinky na trávicí orgány. Základem je koření, rýže Basmati, fazole Mungo (nebo čočka) a zelenina.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
vysoká

Zeleninové sabdží s cuketou

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Smažené kořeněné brambory s cibulí

Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
střední

Kardamomové indické sušenky

Kardamomové indické sušenky

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Červená čočka se špenátem

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Bramborovo-květáková masala

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Kuřecí maso na čínský způsob

Kuřecí maso na čínský způsob

Chutné drůbeží masíčko plné zdravé barevné zeleniny.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
vysoká

Asijská kuřecí prsa

Asijská kuřecí prsa

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, podle chuti i s čerstvým zeleninovým salátem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Kuřecí ramen

Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.

Ukuchtil
Mioo
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
4 h.
Obtížnost
nízká

Mango Lassi

Mango Lassi

Osvěžující nápoj z rozmixovaného manga a jogurtu. Pochází z Indie a je výborný! Podáváme ho chlazený nebo s ledem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Vepřový wok s tofu

Vepřový wok s tofu

Pestrý wok z asijské kuchyně. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
nízká

Fazolové buchty

Fazolové buchty

Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Pikantní hrách s mrkví

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Jablečný kořeněný salát

Jablečný kořeněný salát

Seb ka raita - jablečný salát s kořením a jogurtem. Navzdory obsahu koření, v jinak sladkém salátu, není pikantní chuť cítit. Salát se podává k různým jídlům v indické kuchyni, doplňuje a vyrovnává chutě.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Rajčatový salát s jogurtem

Rajčatový salát s jogurtem

Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit