svetvemne.cz

> Asijská kuchyně

Asijská kuchyně

 
Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Těstoviny s omáčkou z černé fazole

Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Basmati rýže - základní recept na přípravu

Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

Jarní čínská polévka

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Salát s červenou řepou a mrkví s jogurtem

Zdravý salát (raita) v indickém menu podávaný k pikantním pokrmům za účelem stáhnutí tepla z koření. Je však také vynikajícím tipem na zdravou večeři, či přílohou k masu i mimo orientální kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zelí pak choi s houbami shiitake

Jednoduchý recept na přípravu čínského zelí Pak choi a aromatickými houbami shiitake na česneku a zázvoru s trochou ústřičné omáčky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Zeleninové sabdží s cuketou

Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Mrkvová ostro-kyselá polévka

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.

Ukuchtil

Mioo

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kuřecí maso na čínský způsob

Chutné drůbeží masíčko plné zdravé barevné zeleniny.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Domácí sushi

Zdravá a chutná delikatesa z dalekého východu připravená v naší kuchyni chutná stejně dobře jako v sushi-baru.

Ukuchtil

Mioo

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Asijská kuřecí prsa

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, podle chuti i s čerstvým zeleninovým salátem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Vepřový wok s tofu

Pestrý wok z asijské kuchyně. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

Bramborovo-květáková masala

Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Marinované kuřecí maso s asijskou zeleninou

Chutné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce s asijskou zeleninovou směsí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Rajčatový salát s jogurtem

Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Pórkový salát s jogurtem

Skvělý salát, který se výborně hodí jako ochlazující raita k pikantním pokrmům. A nemusí to být výhradně jídla indické kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Jablečný kořeněný salát

Seb ka raita - jablečný salát s kořením a jogurtem. Navzdory obsahu koření, v jinak sladkém salátu, není pikantní chuť cítit. Salát se podává k různým jídlům v indické kuchyni, doplňuje a vyrovnává chutě.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Awase Dashi

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Brambory s cizrnou

Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit