Všechny recepty > > Asijská kuchyně
Všechny recepty > > Asijská kuchyně
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Khičadi (Kichadi) je základem indické kuchyně. V ajurvédě je hlavním léčivým, vyrovnávajícím a detoxikačním pokrmem. Má velmi příznivé účinky na trávicí orgány. Základem je koření, rýže Basmati, fazole Mungo (nebo čočka) a zelenina.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
vysoká
Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Aloo Gobi masala je oblíbené, nejen indické, vegetariánské jídlo. Je to poměrně pikantní směs brambor a květáku. Její podávání s rýží či chlebovou plackou pikantní chuť částečně ztlumí. Recept má mnoho variací, základem jsou však indická koření.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Chutné drůbeží masíčko plné zdravé barevné zeleniny.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheer - je oblíbený sladký indický koláček. Je velmi chutný a jeho příprava je nenáročná.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
vysoká
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, podle chuti i s čerstvým zeleninovým salátem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
4 h. Obtížnost
nízká
Osvěžující nápoj z rozmixovaného manga a jogurtu. Pochází z Indie a je výborný! Podáváme ho chlazený nebo s ledem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Pestrý wok z asijské kuchyně. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Seb ka raita - jablečný salát s kořením a jogurtem. Navzdory obsahu koření, v jinak sladkém salátu, není pikantní chuť cítit. Salát se podává k různým jídlům v indické kuchyni, doplňuje a vyrovnává chutě.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká