Hrachovo špenátový prívarok
Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,špenátové listy čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
cibule červená | 100 | gramů | |
hrách žlutý půlený sušený | 250 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 25 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl himálajská růžová | ½ | čajové lžičky | |
sůl himálajská růžová | - | ||
voda | 600 | mililitrů | |
zázvor mletý | ¼ | čajové lžičky | |
česnek | 2 | stroužky | |
špenátové listy čerstvé | 200 | gramů |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 250 gramů • voda 600 mililitrů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky
Hrách přebereme, propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka.
2.
Uvařený hrách částečně rozmačkáme.
3.
špenátové listy čerstvé 200 gramů • cibule červená 100 gramů • česnek 2 stroužky
Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnce a krátce podusíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme.
4.
pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • zázvor mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • máslo 25 gramů
Koření osmažíme na másle, přidáme cibuli...
5.
... a prolisovaný česnek. Chvíli osmažíme.
6.
Přidáme uvařený hrách...
Dobrou chuť!