svetvemne.cz

Hrachovo špenátový prívarok

     

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Cibule červená100gramů
Hrách žlutý půlený sušený250gramů
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Máslo25gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Sůl himálajská růžová½čajové lžičky
Sůl himálajská růžová
Voda600mililitrů
Zázvor mletý¼čajové lžičky
Česnek2stroužky
Špenátové listy čerstvé200gramů

1. 

hrách žlutý půlený sušený 250 g  voda 600 ml  sůl himálajská růžová ½ ČL

Hrách přebereme, propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka.

2. 

Uvařený hrách částečně rozmačkáme.

3. 

špenátové listy čerstvé 200 g  cibule červená 100 g  česnek 2 stroužky

Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnce a krátce podusíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme.

4. 

pepř chilli ¼ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL  zázvor mletý ¼ ČL  koření kurkuma  ½ ČL  máslo 25 g

Koření osmažíme na másle, přidáme cibuli...

5. 

... a prolisovaný česnek. Chvíli osmažíme.

6. 

Přidáme uvařený hrách...

7. 

sůl himálajská růžová

... a nasekaný špenát. Promícháme. Podle chuti osolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit