Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,špenátové listy čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Bezlepkové › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Špenát ›Ingredience
Ingredience
| koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
| koření římský kmín mletý - jeera | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
| cibule červená | 100 40 | gramů kcal | |
| hrách žlutý půlený sušený | 250 853 | gramů kcal | |
| koření kurkuma | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
| máslo | 25 184 | gramů kcal | |
| pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
| sůl himálajská růžová | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
| sůl himálajská růžová | 0 ?? | kcal | |
| voda | 600 0 | mililitrů kcal | |
| zázvor mletý | ¼ 2 | čajové lžičky kcal | |
| česnek | 2 11 | stroužky kcal | |
| špenátové listy čerstvé | 200 66 | gramů kcal |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 250 gramů • voda 600 mililitrů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky
Hrách přebereme, propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka.

2.
Uvařený hrách částečně rozmačkáme.

3.
špenátové listy čerstvé 200 gramů • cibule červená 100 gramů • česnek 2 stroužky
Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnce a krátce podusíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme.

4.
pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • zázvor mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma ½ čajové lžičky • máslo 25 gramů
Koření osmažíme na másle, přidáme cibuli...

5.
... a prolisovaný česnek. Chvíli osmažíme.

6.
Přidáme uvařený hrách...


Dobrou chuť!























