RECEPTY

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inspirovaný indickou kuchyní.

recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,špenátové listy čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
cibule červená100gramů
hrách žlutý půlený sušený250gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
máslo25gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl himálajská růžová½čajové lžičky
sůl himálajská růžová-
voda600mililitrů
zázvor mletý¼čajové lžičky
česnek2stroužky
špenátové listy čerstvé200gramů

 

Recept

1. 

hrách žlutý půlený sušený 250 gramů  voda 600 mililitrů  sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky

Hrách přebereme, propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka.

2. 

Uvařený hrách částečně rozmačkáme.

3. 

špenátové listy čerstvé 200 gramů  cibule červená 100 gramů  česnek 2 stroužky

Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnce a krátce podusíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme.

4. 

pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  zázvor mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  máslo 25 gramů

Koření osmažíme na másle, přidáme cibuli...

5. 

... a prolisovaný česnek. Chvíli osmažíme.

6. 

Přidáme uvařený hrách...

7. 

sůl himálajská růžová

... a nasekaný špenát. Promícháme. Podle chuti osolíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit