RECEPTY

Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky

Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky

Velmi chutná masová roláda, která upoutá svou barevností a bude se vyjímat na vašem velikonočním stole.

recept,fotorecept,vejce slepičí,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Krůtí maso,Bezlepkové,Velikonoční recepty

Krůtí maso

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

krůtí prsa1kilogram
máslo1polévková lžíce
paprika kapie čerstvá 80gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1.75čajové lžičky
vejce slepičí5
špenátové listy čerstvé60gramů

 

Recept

1. 

máslo 1 polévková lžíce

V pánvi rozpustíme máslo...

2. 

vejce slepičí 5 ks  sůl ¾ čajové lžičky

... přidáme vejce, sůl, mícháme...

3. 

... uvaříme míchaná vajíčka.

4. 

krůtí prsa 1 kilogram

Krůtí prsa umyjeme...

5. 

... a nakrájíme na co největší pláty (nejlépe proti vláknu), asi 0,8 cm tlusté.

6. 

Maso naklepeme tence, ale tak, abychom ho neroztrhali.

7. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Maso rozložíme na pečicí papír na velikost 30 x 30 cm, posypeme solí a paprikou. Pod maso si můžeme připravit kuchařské nitě, kterými budeme roládu vázat.

8. 

špenátové listy čerstvé 60 gramů  paprika kapie čerstvá  80 gramů

Opláchneme špenát, očistíme papriku a pokrájíme ji na dlouhé proužky. Na maso rozložíme špenát. Na straně, ke které budeme roládu stáčet, necháme asi 5 cm volný okraj. Na špenát rozložíme míchaná vajíčka a na okraj, odkud začneme roládu stáčet, položíme papriku.

9. 

Roládu zavineme...

10. 

... a zpevníme kuchařskou nití.

11. 

Roládu přendáme na vymazaný pekáč, potřeme olejem, osolíme a posypeme paprikou. Do pekáče nalijeme trochu vody. Zakryjeme a pečeme 30 minut při teplotě 180 °C. Potom odkryjeme, polijeme výpekem a necháme odkrytou 10 minut zapéct.

12. 

Po upečení odstraníme nitě. Teplou roládu krájíme, pokud ji chceme ihned podávat. Při podávání na studeno ji krájíme, až když úplně vychladne.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit