Krůtí roláda se špenátem a míchanými vajíčky
Velmi chutná masová roláda, která upoutá svou barevností a bude se vyjímat na vašem velikonočním stole.
recept,fotorecept,vejce slepičí,krůtí prsa,špenátové listy čerstvé,Krůtí maso,Bezlepkové,Velikonoční recepty
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
krůtí prsa | 1 | kilogram | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
paprika kapie čerstvá | 80 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1.75 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 5 | ||
špenátové listy čerstvé | 60 | gramů |
Recept
3.
... uvaříme míchaná vajíčka.
5.
... a nakrájíme na co největší pláty (nejlépe proti vláknu), asi 0,8 cm tlusté.
6.
Maso naklepeme tence, ale tak, abychom ho neroztrhali.
7.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Maso rozložíme na pečicí papír na velikost 30 x 30 cm, posypeme solí a paprikou. Pod maso si můžeme připravit kuchařské nitě, kterými budeme roládu vázat.
8.
špenátové listy čerstvé 60 gramů • paprika kapie čerstvá 80 gramů
Opláchneme špenát, očistíme papriku a pokrájíme ji na dlouhé proužky. Na maso rozložíme špenát. Na straně, ke které budeme roládu stáčet, necháme asi 5 cm volný okraj. Na špenát rozložíme míchaná vajíčka a na okraj, odkud začneme roládu stáčet, položíme papriku.
9.
Roládu zavineme...
10.
... a zpevníme kuchařskou nití.
11.
Roládu přendáme na vymazaný pekáč, potřeme olejem, osolíme a posypeme paprikou. Do pekáče nalijeme trochu vody. Zakryjeme a pečeme 30 minut při teplotě 180 °C. Potom odkryjeme, polijeme výpekem a necháme odkrytou 10 minut zapéct.
12.
Po upečení odstraníme nitě. Teplou roládu krájíme, pokud ji chceme ihned podávat. Při podávání na studeno ji krájíme, až když úplně vychladne.
Dobrou chuť!