Lečo s vejcem
Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.
recept,fotorecept,paprika,rajčata,vejce slepičí,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Bezlaktózové › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezona - Paprika › Sezona - Rajčata ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika | 350 | gramů | |
rajčata | 350 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
cibule 200 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
2.
paprika 350 gramů • sůl 1 čajová lžička
Papriku vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme ji k cibuli, osolíme, promícháme a pod pokličkou 15 minut dusíme. Občas promícháme, pokud by se nám přichytávala podlijeme lžící vody.
3.
rajčata 350 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k paprice, trochu osladíme...
4.
... promícháme a pod pokličkou 5 minut vše spolu podusíme.
6.
... a přilijeme do leča.
7.
Za stálého míchání vaříme do sražení vajec.
Dobrou chuť!