svetvemne.cz

Lečo s vejcem

     

Krásné barevné klasické lečo z čerstvé papriky a rajčat, zahuštěné vajíčky, je tím nejúžasnějším jídlem během letních veder. Podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule200gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika350gramů
rajčata350gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

1. 

cibule 200 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

paprika 350 gramů  sůl 1 čajová lžička

Papriku vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme ji k cibuli, osolíme, promícháme a pod pokličkou 15 minut dusíme. Občas promícháme, pokud by se nám přichytávala podlijeme lžící vody.

3. 

rajčata 350 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k paprice, trochu osladíme...

4. 

... promícháme a pod pokličkou 5 minut vše spolu podusíme.

5. 

vejce slepičí 4 kusy

Vajíčka rozmícháme...

6. 

... a přilijeme do leča.

7. 

Za stálého míchání vaříme do sražení vajec.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit