svetvemne.cz

Zeleninové kari

     

Chutný, zdravý a velmi dobrý zeleninový guláš z indické kuchyně. Podáváme s rýží. Druhy zeleniny v zeleninovém kari můžeme obměňovat. Namísto cukety použijte například lilek či dýni ...

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Brambory400gramů
Cuketa400gramů
Koření garam masala½čajové lžičky
Koření hořčice černá½čajové lžičky
Koření koriandr celý½čajové lžičky
Koření kurkuma 1čajová lžička
Mléko kokosové150mililitrů
Mrkev200gramů
Máslo50gramů
Paprika200gramů
Pórek200gramů
Rajský protlak200mililitrů
Rajčata200gramů
Sůl himálajská růžová1.5čajové lžičky
Voda100mililitrů
Zázvor kořen8gramů
Česnek2stroužky
Ananasová omáčka s jogurtem
Basmati rýže - základní recept na přípravu
Nektarinkové čatní

1. 

cuketa 400 g

Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na kostičky.

2. 

mrkev 200 g

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

3. 

paprika 200 g  rajčata 200 g

Nakrájíme umytá rajčata a omytou vyčištěnou papriku.

4. 

pórek 200 g  česnek 2 stroužky  zázvor kořen 8 g

Z pórku odkrojíme kořínky, dobře ho omyjeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme česnek a zázvor a oba nastrouháme.

5. 

brambory 400 g

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

6. 

máslo 50 g  Koření hořčice černá ½ ČL  koření kurkuma  1 ČL  koření koriandr celý ½ ČL  koření Garam masala ½ ČL

V pánvi rozpustíme máslo (nejlépe ghee) a osmahneme na něm chvíli koření.

7. 

Přidáme česnek, zázvor...

8. 

... a pórek. Chvíli restujeme.

9. 

voda 100 ml  sůl himálajská růžová 1.5 ČL

K pórku přidáme všechnu zeleninu kromě cukety. Podlijeme vodou, osolíme a promícháme.

10. 

rajský protlak 200 ml

Přilijeme protlak, promícháme a 20 minut dusíme pod pokličkou.

11. 

Přidáme cuketu...

12. 

mléko kokosové 150 ml

... a přilejeme kokosové mléko.

13. 

Promícháme a zakryté dusíme dalších 20 minut.

14. 

Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit