svetvemne.cz

Basmati rýže - základní recept na přípravu

    

Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto si ji určitě zamilujete.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
rýže basmati bílá200gramů
sůl himálajská růžová1čajová lžička
voda-
voda350mililitrů

1. 

rýže basmati bílá 200 gramů  voda

Rýži několikrát dobře propláchneme ve studené vodě. Pak ji na 30 minut namočíme do studené vody a po uplynutí uvedeného času scedíme.

2. 

voda 350 mililitrů  sůl himálajská růžová 1 čajová lžička

V hrnci (nejlépe v nerezovém, s dvojitým dnem) přivedeme vodu se solí k varu. Přidáme scezenou rýži, počkáme než začne voda opět vřít. Oheň stáhneme, hrnec zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme. Oheň vypneme a necháme 15 minut odstát.

3. 

Uvařenou rýži jemně prokypříme vidličkou. Ihned podáváme nebo ji přendáme do jiné nádoby, aby se v horkém hrnci již nevařila.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit