svetvemne.cz

Pečené vepřové maso s rajčaty

    

Recept na pečené plátky vepřové kýty s rajčaty, žampiony a smetanou.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
oregano1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata5
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vepřová kýta1300gramů
voda1decilitr
žampiony500gramů

1. 

vepřová kýta 1300 gramů

1,5 cm silné plátky masa zatáhneme na pánvi na prudkém ohni. Při nižší teplotě by se z masa uvolnila voda a začalo by se vysoušet a vařit - to nechceme.

2. 

rajčata 5 ks  žampiony 500 gramů

Rajčata nakrájíme na plátky a žampiony na čtvrtky.

3. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička  sůl ½ čajové lžičky  voda 1 decilitr

Maso rozložíme na pekáči, opepříme a položíme na něj plátky rajčat a žampiony. Podlijeme vodou.

4. 

Pečeme přikryté 40 min. při teplote 200°C.

5. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Vejce vyšleháme se smetanou a solí.

6. 

Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit