RECEPTY

Pečené vepřové maso s rajčaty

Pečené vepřové maso s rajčaty

Recept na pečené plátky vepřové kýty s rajčaty, žampiony a smetanou.

recept,fotorecept,vepřová kýta,rajčata,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

oregano1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata5
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vepřová kýta1300gramů
voda1decilitr
žampiony500gramů

 

Recept

1. 

vepřová kýta 1300 gramů

1,5 cm silné plátky masa zatáhneme na pánvi na prudkém ohni. Při nižší teplotě by se z masa uvolnila voda a začalo by se vysoušet a vařit - to nechceme.

2. 

rajčata 5 ks  žampiony 500 gramů

Rajčata nakrájíme na plátky a žampiony na čtvrtky.

3. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  oregano 1 čajová lžička  sůl ½ čajové lžičky  voda 1 decilitr

Maso rozložíme na pekáči, opepříme a položíme na něj plátky rajčat a žampiony. Podlijeme vodou.

4. 

Pečeme přikryté 40 min. při teplote 200°C.

5. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Vejce vyšleháme se smetanou a solí.

6. 

Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie