svetvemne.cz

Recepty japonské kuchyně

 

Kuřecí ramen

Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.

Ukuchtil
Mioo
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Losos na Teriyaki

Losos na Teriyaki

Návod na rychlou a šetrnou přípravu výborného a zdravého pokrmu.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Fazolové buchty

Fazolové buchty

Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední

Nakládaná ředkvička se sezamem

Nakládaná ředkvička se sezamem

Jednoduchá ale velmi efektní kombinace nakládané velké bílé ředvičky s kvalitním sezamovým olejem a sezamovým semínkem zpestří vaše jídlo nebo nabídku chuťovek na párty.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
5 min.
Obtížnost
nízká

Miso polévka s fazolovými lusky

Miso polévka s fazolovými lusky

Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Restované houby Shimeji

Restované houby Shimeji

Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
nízká

Miso polévka s tofu

Miso polévka s tofu

Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
nízká

Domácí sushi

Domácí sushi

Zdravá a chutná delikatesa z dalekého východu připravená v naší kuchyni chutná stejně dobře jako v sushi-baru.

Ukuchtil
Mioo
Čas přípravy
Obtížnost
vysoká

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
4 h.
Obtížnost
nízká

Awase Dashi

Awase Dashi

Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Smažený kořen lotosu

Smažený kořen lotosu

Vychutnejte si toto jednoduché a výživné exotické jídlo připravené podle tohoto receptu u sebe doma. Zjistíte, že lotos je nejen krásný na hladině, ale umí zaujmout i svojí běžně neviditelnou částí.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Gomashio - sezamová sůl

Gomashio - sezamová sůl

Recept na ochucovadlo pocházející z japonské tradiční kuchyně. Používá se k ochucení rýže, luštěnin, nebo ryby.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit