Návod na rychlou a šetrnou přípravu výborného a zdravého pokrmu.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu světoznámých japonských kynutých buchet "Anpan" s náplní z rozvařených a rozmixovaných červených fazolek s cukrem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Jednoduchá ale velmi efektní kombinace nakládané velké bílé ředvičky s kvalitním sezamovým olejem a sezamovým semínkem zpestří vaše jídlo nebo nabídku chuťovek na párty.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
5 min.Obtížnost
nízká
Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Recept na přípravu chutných hub shimeji z východní Asie. Jsou restované na mrkvi a cibulce a dochuceny rybí omáčkou.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Zdravá a chutná delikatesa z dalekého východu připravená v naší kuchyni chutná stejně dobře jako v sushi-baru.
Ukuchtil
MiooČas přípravy
—Obtížnost
vysoká
Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
4 h. Obtížnost
nízká
Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
—Obtížnost
střední
Vychutnejte si toto jednoduché a výživné exotické jídlo připravené podle tohoto receptu u sebe doma. Zjistíte, že lotos je nejen krásný na hladině, ale umí zaujmout i svojí běžně neviditelnou částí.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Recept na ochucovadlo pocházející z japonské tradiční kuchyně. Používá se k ochucení rýže, luštěnin, nebo ryby.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Recept na přípravu vývaru ze sušených ančoviček Iriko.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká