svetvemne.cz

Kombu Dashi

     

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Mořské řasy kombu20gramů
Voda1litr

1. 

mořské řasy Kombu 20 g

Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.

2. 

Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.

3. 

voda 1 l

Řasy Kombu vložíme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.

5. 

Hotový vývar přecedíme přes papírový kuchyňský ubrousek.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit