svetvemne.cz

Smetanová Hokkaido polévka

     

Dýňová krémová polévka fantastické chuti.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory150gramů
Cibule80gramů
Dýně hokaido700gramů
Koření kurkuma ½čajové lžičky
Mléko200mililitrů
Mrkev300gramů
Olej slunečnicový25mililitrů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Semínka dýňová loupaná
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Voda500mililitrů

1. 

cibule 80 g  olej slunečnicový 25 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

mrkev 300 g  dýně hokaido 700 g  brambory 150 g

Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. 10 minut restujeme. Očistíme dýni, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

3. 

Přidáme brambory...

4. 

sůl 1.5 ČL

... dýni, sůl...

5. 

... a pepř.

6. 

koření kurkuma  ½ ČL  pepř chilli ¼ ČL  voda 500 ml

Zalijeme vodou a vaříme 10 - 15 minut doměkka.

7. 

Pár kousků z uvařené dýně odebereme, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 ml  mléko 200 ml

Přidáme smetanu a promixujeme. Podle potřeby a hustoty rozředíme horkým mlékem.

9. 

semínka dýňová loupaná

Porce polévky podáváme s pár kousky odebrané dýně a s dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit