svetvemne.cz

Smetanová Hokkaido polévka

    

Dýňová krémová polévka fantastické chuti.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory150gramů
cibule80gramů
dýně hokaido700gramů
koření kurkuma ½čajové lžičky
mléko200mililitrů
mrkev300gramů
olej slunečnicový25mililitrů
pepř chilli¼čajové lžičky
semínka dýňová loupaná-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
voda500mililitrů

1. 

cibule 80 gramů  olej slunečnicový 25 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

mrkev 300 gramů  dýně hokaido 700 gramů  brambory 150 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. 10 minut restujeme. Očistíme dýni, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme.

3. 

Přidáme brambory...

4. 

sůl 1.5 čajové lžičky

... dýni, sůl...

5. 

... a pepř.

6. 

koření kurkuma  ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  voda 500 mililitrů

Zalijeme vodou a vaříme 10 - 15 minut doměkka.

7. 

Pár kousků z uvařené dýně odebereme, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mléko 200 mililitrů

Přidáme smetanu a promixujeme. Podle potřeby a hustoty rozředíme horkým mlékem.

9. 

semínka dýňová loupaná

Porce polévky podáváme s pár kousky odebrané dýně a s dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit