Krémová pórková polévka
Velmi chutná a zdravá polévka. Při vaření bez soli a muškátového oříšku vhodná i pro malé děti. Podáváme s nasucho opečeným chlebem nebo rohlíkem. Zajímavou, jemně sladkou chuť dají polévce noky z červené řepy.
recept,fotorecept,pórek,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti,Sezónní recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
Halušky z červené řepy recept | - | ||
brambory | 350 | gramů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
muškátový ořech mletý | ¼ | čajové lžičky | |
pórek | 700 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 2 | litry |
Recept
1.
brambory 350 gramů • voda 2 litry • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a 5 minut vaříme v osolené vodě.
3.
Přidáme ho k bramborám a spolu vaříme 20 minut.
4.
Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.
5.
muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky
Rozmixovanou polévku vrátíme zpět na oheň. Přidáme špetku mletého muškátového oříšku a ...
6.
mouka hladká 20 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů
... mouku rozmíchanou ve smetaně. Převaříme.
Dobrou chuť!