svetvemne.cz

Krémová pórková polévka

     

Velmi chutná a zdravá polévka. Při vaření bez soli a muškátového oříšku vhodná i pro malé děti. Podáváme s nasucho opečeným chlebem nebo rohlíkem. Zajímavou, jemně sladkou chuť dají polévce noky z červené řepy.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory350gramů
Mouka hladká20gramů
Muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
Pórek700gramů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Voda2litry
Halušky z červené řepy

1. 

brambory 350 g  voda 2 l  sůl 1 ČL

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a 5 minut vaříme v osolené vodě.

2. 

pórek 700 g

Pórek omyjeme a nakrájíme.

3. 

Přidáme ho k bramborám a spolu vaříme 20 minut.

4. 

Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem.

5. 

muškátový ořech mletý ¼ ČL

Rozmixovanou polévku vrátíme zpět na oheň. Přidáme špetku mletého muškátového oříšku a ...

6. 

mouka hladká 20 g  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

... mouku rozmíchanou ve smetaně. Převaříme.

7. 

sůl

Polévku přecedíme přes cedník s většími dírkami. Podle chuti dosolíme.

8. 

Halušky z červené řepy recept

Řepné noky najdete v našem vyhledávači.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit