svetvemne.cz

Dýňová polévka se smetanou

     

Jednoduchá polévka z mrkve a dýně hokaido s koprem a smetanou. Ideální během podzimní dýňové sezóny.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bobkový list1kus
Bujón hovězí10gramů
Cibule100gramů
Dýně hokaido300gramů
Kopr
Mrkev300gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Pepř černý mletý
Smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
Sůl

1. 

olej olivový 2 PL  cibule 100 g  bobkový list 1 ks

Cibulku zpěníme dosklovita s bobkovým listem na olivovém oleji.

2. 

mrkev 300 g  bujón hovězí 10 g

Nastrouháme mrkev a přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a následně zalijeme vodou. Přidáme bujón nebo hovězí vývar místo vody.

3. 

dýně hokaido 300 g  kopr  pepř černý mletý  sůl

Dokud se mrkev vaří, nastrouháme dýni a přidáme do hrnce. Ochutíme koprem, solí a pepřem. Vaříme dalších 15 min.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 ml

Vyndáme bobkový list a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem spolu s přidanou zakysanou smetanou. Přivedeme k varu (cca 5 minut) a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit