svetvemne.cz

Dýňová polévka se smetanou

    

Jednoduchá polévka z mrkve a dýně hokaido s koprem a smetanou. Ideální během podzimní dýňové sezóny.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bobkový list1kus
bujón hovězí10gramů
cibule100gramů
dýně hokaido300gramů
kopr-
mrkev300gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý-
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl-

1. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  cibule 100 gramů  bobkový list 1 kus

Cibulku zpěníme dosklovita s bobkovým listem na olivovém oleji.

2. 

mrkev 300 gramů  bujón hovězí 10 gramů

Nastrouháme mrkev a přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a následně zalijeme vodou. Přidáme bujón nebo hovězí vývar místo vody.

3. 

dýně hokaido 300 gramů  kopr  pepř černý mletý  sůl

Dokud se mrkev vaří, nastrouháme dýni a přidáme do hrnce. Ochutíme koprem, solí a pepřem. Vaříme dalších 15 min.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů

Vyndáme bobkový list a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem spolu s přidanou zakysanou smetanou. Přivedeme k varu (cca 5 minut) a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit