Podzimní smetanová polévka
Smetanová zeleninová polévka s čočkou.
recept,fotorecept,čočka,mrkev,petržel,brambory,smetana sladká na vaření,dýně hokaido,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
dýně hokaido | 250 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mrkev | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 100 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1 | litr | |
čočka | 100 | gramů |
Recept
1.
čočka 100 gramů • voda 1 litr • sůl ½ čajové lžičky
Čočku přebereme, omyjeme a dáme vařit na 10 minut do osolené vody.
2.
mrkev 100 gramů • petržel 100 gramů • brambory 150 gramů • dýně hokaido 250 gramů
Zeleninu, brambory a dýni očistíme a omyjeme. Zeleninu a dýni nahrubo nastrouháme, brambory nakrájíme na malé kostičky.
3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Zeleninu přidáme k čočce, přisolíme a přisypeme koření. Promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut.
4.
smetana sladká na vaření 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
Vmícháme smetanu a mléko. Převaříme.
5.
cukr krystalový 1 čajová lžička • citronová šťáva
Trochu přisladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Dobrou chuť!