RECEPTY

Zelno-fazolová polévka Šutolica (Šutelica)

Zelno-fazolová polévka Šutolica (Šutelica)

Podle původního receptu se tato starodávná polévka připravovala v kotlíku na ohni a brambory se pekly v popelu. Nabízíme vám snadnou přípravu této chutné a zdravé polévky v moderní kuchyni.

recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,fazole sterilovaná,Zeleninové polévky,Recepty slovenské kuchyně,Bezlepkové

Zeleninové polévky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory4kusy
cibule140gramů
fazole sterilovaná250gramů
olej slunečnicový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
slanina prorostlá140gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)-
sádlo40gramů
sůl-
voda1litr
zelí kvašené600gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

brambory 4 kusy

Čtyři kusy středně velkých brambor povaříme 10 minut ve vodě.

2. 

olej slunečnicový

Alobal potřeme olejem, položíme na něj brambory, zabalíme a dáme péct do trouby na nejvyšší stupeň rovnou na mřížku. Pečeme asi 30-45 minut.

3. 

sádlo 40 gramů

V hrnci rozpustíme sádlo.

4. 

cibule 140 gramů  slanina prorostlá 140 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme a přidáme k sádlu. Osmahneme a přidáme nakrájenou slaninu. Slaninu s cibulí chvíli spolu opékáme.

5. 

zelí kvašené 600 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  voda 1 litr

Přidáme vymačkané zelí, koření a vodu. Promícháme a vaříme 15 minut pod pokličkou.

6. 

fazole sterilovaná 250 gramů

Přidáme scezené fazole z konzervy a promícháme.

7. 

česnek 4 stroužky  sůl

Nakonec prolisujeme do polévky očištěný česnek a podle chuti dosolíme.

8. 

Upečené brambory vyndáme z trouby.

9. 

Brambory pomocí vidliček roztrhneme ...

10. 

smetana kyselá (14-18% tuku)

... a vložíme do polévky. Můžeme podávat i se lžičkou zakysané smetany.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie