svetvemne.cz

Hovězí kotlíkový guláš

     

Asi 8 litrů výborného, čistě hovězího, gulášku. Předpokládaný počet porcí je nejméně 12 a nejvíce 18. Doporučujeme vařit v 16 litrovém kotlíku.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

4 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
brambory500gramů
cibule2kilogramy
hovězí maso2.5kilogram
hořčice plnotučná1polévková lžíce
kmín mletá2čajové lžičky
paprika350gramů
paprika červená mletá4čajové lžičky
pepř černý mletý2čajové lžičky
rajský protlak500mililitrů
sádlo125gramů
sůl4čajové lžičky
voda4.5litru
česnek30gramů

1. 

cibule 2 kilogramy

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. 

paprika 350 gramů

Papriky omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na nudličky.

3. 

česnek 30 gramů

Očistíme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.

4. 

brambory 500 gramů

Brambory oloupeme, jednu necháme v celku a ostatní nakrájíme na kostičky.

5. 

hovězí maso 2.5 kilogram

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

6. 

sádlo 125 gramů

Do kotlíku vložíme sádlo, necháme ho ohřát, přidáme cibuli a smažíme za častého míchání dosklovita (asi 30 minut).

7. 

Cibule musí být měkká až kašovitá.

8. 

Přidáme maso.

9. 

sůl 4 čajové lžičky

Osolíme a mícháme dokud se všechny kousky masa nezatáhnou (15 minut).

10. 

voda 4.5 litru

Přilijeme vodu. Přidáme nastrouhanou bramboru (tu co jsme si nechali v celku),

11. 

... ostatní brambory, česnek...

12. 

... a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 čajové lžičky  kmín mletá 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 2 čajové lžičky

Přisypeme koření. Rozmícháme...

14. 

rajský protlak 500 mililitrů  hořčice plnotučná 1 polévková lžíce

... a přidáme protlak a hořčici.

15. 

Za míchání podle potřeby, vaříme pod pokličkou do změknutí masa (asi 3 hodiny).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit