Hovězí kotlíkový guláš
Asi 8 litrů výborného, čistě hovězího, gulášku. Předpokládaný počet porcí je nejméně 12 a nejvíce 18. Doporučujeme vařit v 16 litrovém kotlíku.
recept,fotorecept,cibule,brambory,hovězí maso,paprika červená mletá,rajský protlak,Hovězí maso,Bezlepkové,Sezónní recepty
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 2 | kilogramy | |
hovězí maso | 2.5 | kilogram | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
kmín mletá | 2 | čajové lžičky | |
paprika | 350 | gramů | |
paprika červená mletá | 4 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | 2 | čajové lžičky | |
rajský protlak | 500 | mililitrů | |
sádlo | 125 | gramů | |
sůl | 4 | čajové lžičky | |
voda | 4.5 | litru | |
česnek | 30 | gramů |
Recept
6.
sádlo 125 gramů
Do kotlíku vložíme sádlo, necháme ho ohřát, přidáme cibuli a smažíme za častého míchání dosklovita (asi 30 minut).
7.
Cibule musí být měkká až kašovitá.
8.
Přidáme maso.
11.
... ostatní brambory, česnek...
12.
... a papriku.
13.
paprika červená mletá 4 čajové lžičky • kmín mletá 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 2 čajové lžičky
Přisypeme koření. Rozmícháme...
14.
rajský protlak 500 mililitrů • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
... a přidáme protlak a hořčici.
15.
Za míchání podle potřeby, vaříme pod pokličkou do změknutí masa (asi 3 hodiny).
Dobrou chuť!