svetvemne.cz

Hovězí kotlíkový guláš

Asi 8 litrů výborného, čistě hovězího, gulášku. Předpokládaný počet porcí je nejméně 12 a nejvíce 18. Doporučujeme vařit v 16 litrovém kotlíku.

 

Čas přípravy: 4 h. 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory500gramů
Cibule2kilogramy
Hovězí maso2.5kilogram
Hořčice plnotučná1polévková lžíce
Kmín mletá2čajové lžičky
Paprika350gramů
Paprika červená mletá4čajové lžičky
Pepř černý mletý2čajové lžičky
Rajský protlak500mililitrů
Sádlo125gramů
Sůl4čajové lžičky
Voda4.5litru
Česnek30gramů

1. 

cibule 2 kg

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. 

paprika 350 g

Papriky omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na nudličky.

3. 

česnek 30 g

Očistíme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.

4. 

brambory 500 g

Brambory oloupeme, jednu necháme v celku a ostatní nakrájíme na kostičky.

5. 

hovězí maso 2.5 kg

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

6. 

sádlo 125 g

Do kotlíku vložíme sádlo, necháme ho ohřát, přidáme cibuli a smažíme za častého míchání dosklovita (asi 30 minut).

7. 

Cibule musí být měkká až kašovitá.

8. 

Přidáme maso.

9. 

sůl 4 ČL

Osolíme a mícháme dokud se všechny kousky masa nezatáhnou (15 minut).

10. 

voda 4.5 l

Přilijeme vodu. Přidáme nastrouhanou bramboru (tu co jsme si nechali v celku),

11. 

... ostatní brambory, česnek...

12. 

... a papriku.

13. 

paprika červená mletá 4 ČL  kmín mletá 2 ČL  pepř černý mletý 2 ČL

Přisypeme koření. Rozmícháme...

14. 

rajský protlak 500 ml  hořčice plnotučná 1 PL

... a přidáme protlak a hořčici.

15. 

Za míchání podle potřeby, vaříme pod pokličkou do změknutí masa (asi 3 hodiny).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit