svetvemne.cz

Rybí filé na cibuli

     

Dietněji připravená ryba na vánoční stůl i běžnou konzumaci během celého roku.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule500gramů
Máslo60gramů
Paprika červená mletá
Rybí filé800gramů
Sůl

1. 

rybí filé 800 g  sůl  paprika červená mletá  cibule 500 g

Rybí filé necháme téměř rozmrazit. Pak ho z každé strany osolíme a posypeme paprikou. Cibuli oloupeme, pokud se dá, nakrájíme na tenká kolečka, zbytek dokrájíme na kousky. Část cibule pokrájené na kousky nasypeme na dno zapékací mísy.

2. 

Potom ukládáme nastojato kostky filé. Mezi dvě kostky vkládáme 2 kolečka cibule.

3. 

máslo 60 g

Zbytek koleček rozebereme a uložíme je nahoru na filé. Navrch položíme plátky másla. Zapékací mísu uzavřeme a dáme péct. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.

4. 

Mísu odkryjeme a filé 10 minut při 250 °C zapečeme. Doba pečení je delší hlavně kvůli dobrému upečení cibule. Samotná ryba by byla upečená podstatně dříve.

5. 

Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit