svetvemne.cz

Kachní játra v cibulové omáčce

     

Šťavnatá kachní játra v sladko-slané cibulové omáčce. Porce při servírování posypeme sušenými brusinkami, čímž se zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cibule500gramů
Kachní játra500gramů
Mouka hladká2polévkové lžíce
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sádlo kachní50gramů
Sůl2čajové lžičky
Voda250mililitrů

1. 

cibule 500 g

Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme.

2. 

sádlo kachní 50 g

Na pánvi rozpustíme kachní sádlo.

3. 

Přidáme cibuli a osmahneme ji do karamelova.

4. 

kachní játra 500 g  pepř černý mletý ½ ČL

Kachní játra omyjeme, podle potřeby odblaníme a přidáme k cibuli. Přisypeme koření, promícháme a 15 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

mouka hladká 2 PL

Přisypeme mouku, promícháme ...

6. 

voda 250 ml  sůl 2 ČL

... přilijeme vodu a převaříme. Solíme až těsně před podáváním.

7. 

Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit