Pečená husí stehna

Recept na pečená husí stehna s exotickou omáčkou.
recept,fotorecept,husí stehno,džem fíkový,švestky sušené,Kachní maso,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
džem fíkový | 20 ?? | gramů kcal | |
husí stehno | 900 2241 | gramů kcal | |
med | 2 33 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 100 221 | mililitrů kcal | |
víno růžové | 100 72 | mililitrů kcal | |
švestky sušené | 70 190 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava husích stehen
husí stehno 900 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Dvě husí stehna po cca 450 gr omyjeme, očistíme a osušená posolíme z obou stran. Vložíme je do pekáče, podlijeme vlažnou vodou.
2. Příprava směsi
víno růžové 100 mililitrů • džem fíkový 20 gramů • švestky sušené 70 gramů • med 2 čajové lžičky
Do misky si připravíme směs z vína, rozmačkaných švestek, džemu a medu. Před vložením pekáče do trouby husí stehna polijeme 2 lžičkami připravené směsi.
3. Pečení
Maso pečeme 2 hodiny zakryté na 200 °C v elektrické troubě s horním a dolním ohřevem.

4. opečení a servírování
Po dvou hodinách maso odkryjeme, pečeme ještě 45 minut na 150 °C. Během pečení maso pravidelně poléváme směsí z vína, švestek, džemu a medu. Podáváme s knedlíkem nebo lokšemi.

Dobrou chuť!