Pečená husí stehna
Recept na pečená husí stehna s exotickou omáčkou.
recept,fotorecept,husí stehno,džem fíkový,švestky sušené,Kachní maso,,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kachní maso
Ingredience
Ingredience
džem fíkový | 20 | gramů | |
husí stehno | 900 | gramů | |
med | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 100 | mililitrů | |
víno růžové | 100 | mililitrů | |
švestky sušené | 70 | gramů |
Recept
1. Příprava husích stehen
husí stehno 900 gramů • sůl 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Dvě husí stehna po cca 450 gr omyjeme, očistíme a osušená posolíme z obou stran. Vložíme je do pekáče, podlijeme vlažnou vodou.
2. Příprava směsi
víno růžové 100 mililitrů • džem fíkový 20 gramů • švestky sušené 70 gramů • med 2 čajové lžičky
Do misky si připravíme směs z vína, rozmačkaných švestek, džemu a medu. Před vložením pekáče do trouby husí stehna polijeme 2 lžičkami připravené směsi.
3. Pečení
Maso pečeme 2 hodiny zakryté na 200 °C v elektrické troubě s horním a dolním ohřevem.
4. opečení a servírování
Po dvou hodinách maso odkryjeme, pečeme ještě 45 minut na 150 °C. Během pečení maso pravidelně poléváme směsí z vína, švestek, džemu a medu. Podáváme s knedlíkem nebo lokšemi.
Dobrou chuť!