RECEPTY

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy

Pečená kachna - nejjednodušší způsob přípravy

Klasicky připravená kachna bez příchutí. Maso jde snadno od kosti, upečená kůže je křupavá a slaná. Podáváme s dušeným bílým nebo červeným zelím a s knedlíkem.

recept,fotorecept,kachna,Kachní maso,Bezlepkové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kachna2400gramů
mléko50mililitrů
sůl5polévkových lžic
voda2decilitry

 

Recept

1. 

kachna 2400 gramů  sůl 4 polévkové lžíce

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. 

sůl 1 polévková lžíce  voda 2 decilitry

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme na hluboký pekáč, povrch znovu posolíme, podlijeme vodou, můžeme přidat omyté droby - srdce, játra, žaludek, krk, pekáč dobře uzavřeme poklicí. Pečeme při střední teplotě 60 minut.

3. 

Kachnu po hodině otočíme a zakrytou pečeme dále - 30 minut.

4. 

Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme, zakryjeme a dalších 30 minut pečeme.

5. 

mléko 50 mililitrů

Po dvou hodinách je kachna téměř upečená. Nyní ji odkryjeme potřeme mlékem a dopékáme odkrytou při vyšším stupni teploty v troubě 15 minut. Znovu ji otočíme, potřeme mlékem na druhé straně a zapečeme druhou stranu 15 minut.

6. 

Upečenou kachnu vyndáme z trouby.

7. 

Kachnu vyndáme na prkénko, kde ji nůžkami na drůbež naporcujeme.

8. Porcování upečené kachny

Nejprve ji rozdělíme na poloviny. Pak každou polovinu rozstříháme na více částí: oddělíme křídlo s kouskem kachních prsou, stehno a kachní prsa rozdělíme na dva kousky.

9. 

Maso vložíme zpět do pekáče, zakryjeme, aby nevyschlo a do podávání udržujeme v teple. Zakryté maso v pekáči vydrží 20 - 30 minut teplé. Pokud potřebujeme čas do podávání prodloužit vložíme kachnu zakrytou do trouby v níž se pekla. Troubu nezapínáme. Po 20 - 30 minutách co jsme kachnu drželi v pekáči teplou, trouba přiměřeně vychladla, ale nakumulované teplo nám dalších 30 minut kachnu udrží teplou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie