svetvemne.cz

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

     

Rychlý recept na šťavnaté kachní masíčko s výbornou sladko-kyselou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brusinky sušené75gramů
Kachní prsa 500gramů
Máslo15gramů
Ocet balzamikový3polévkové lžíce
Sůl
Víno červené suché5polévkových lžic

1. 

kachní prsa  500 g  sůl

Kůži osolíme a propícháme špejlí.

2. 

Prsa položíme kůží dolů na rozehřátou pánev a opékáme 5 minut.

3. 

Obrátíme a opékáme z druhé strany dalších 5 minut. Maso nepropichujeme vidličkou, ale obracíme pinzetou nebo vařečkami.

4. 

Opečené a zatažené maso vložíme do rozehřáté trouby na 10 min. uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.

5. 

brusinky sušené 75 g  ocet balzamikový 3 PL  víno červené suché 5 PL

Na pánvičce si ve výpeku z prsou svaříme brusinky, balzamikový ocet, víno a brusinkový džem.

6. 

máslo 15 g

Po 15 min. vaření přidáme do omáčky kousek másla a mícháme dokud se nerozpustí v omáčce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit