svetvemne.cz

Kachní prsa na hruškách

    

Jemná kachní prsa ve sladkokyselé hruškové omáčce. Skutečná lahůdka. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
citronová šťáva1polévková lžíce
cukr krystalový1čajová lžička
hruška350gramů
hřebíček celý3kusy
kachní prsa 400gramů
olej řepkový1polévková lžíce
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý mletý-
rozinky1polévková lžíce
sůl-
voda100mililitrů

1. 

kachní prsa  400 gramů  sůl  pepř černý mletý

Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem...

2. 

olej řepkový 1 polévková lžíce

...a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut.

3. 

hruška 350 gramů

Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.

4. 

rozinky 1 polévková lžíce  hřebíček celý 3 kusy  paprika červená mletá ½ čajové lžičky  voda 100 mililitrů

Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.

5. 

Zakryjeme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut doměkka.

6. 

cukr krystalový 1 čajová lžička  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Maso vyndáme, hrušky rozmačkáme a vyndáme hřebíček. Omáčku přisladíme a přilijeme citronovou šťavu podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit