svetvemne.cz

Kachní prsa na hruškách

     

Jemná kachní prsa ve sladkokyselé hruškové omáčce. Skutečná lahůdka. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Citronová šťáva1polévková lžíce
Cukr krystalový1čajová lžička
Hruška350gramů
Hřebíček celý3kusy
Kachní prsa 400gramů
Olej řepkový1polévková lžíce
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý mletý
Rozinky1polévková lžíce
Sůl
Voda100mililitrů

1. 

kachní prsa  400 g  sůl  pepř černý mletý

Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem...

2. 

olej řepkový 1 PL

...a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut.

3. 

hruška 350 g

Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.

4. 

rozinky 1 PL  hřebíček celý 3 ks  paprika červená mletá ½ ČL  voda 100 ml

Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou.

5. 

Zakryjeme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut doměkka.

6. 

cukr krystalový 1 ČL  citronová šťáva 1 PL

Maso vyndáme, hrušky rozmačkáme a vyndáme hřebíček. Omáčku přisladíme a přilijeme citronovou šťavu podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit