svetvemne.cz

Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou

    

Chutná jemná kachna - jednoduchý recept z dob dávno minulých. Podáváme s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšemi, nebo s oblíbeným dušeným zelím a knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 
Hroznová omáčka na středověký způsob recept-
kachna2.4kilogram
med2polévkové lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
sůl-
sůl2čajové lžičky
voda200mililitrů

1. Pečení kachny

kachna 2.4 kilogram  sůl

Mrazenou kachnu necháme přes den rozmrazit v chladničce. Rozmrazenou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i zvenku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct na druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním.

Pečení kachny

2. 

sůl 2 čajové lžičky  voda 200 mililitrů  med 1 polévková lžíce

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme na hluboký pekáč, navrchu znovu posolíme, podlijeme vodou a pekáč dobře uzavřeme pokličkou. Pečeme při střední teplotě 60 minut. Kachnu po hodině otočíme, potřeme ji lžící medu a zakrytou pečeme dále - 30 minut.

3. 

med 1 polévková lžíce  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme, potřeme ji opět medem, zakryjeme a dalších 30 minut pečeme. Po dvou hodinách je kachna téměř upečená. Nyní ji odkryjeme potřeme mlékem a dopékáme odkrytou při vyšším stupni teploty v troubě 15 minut. Znovu ji otočíme, potřeme mlékem na druhé straně a zapečeme druhou stranu 15 minut.

4. 

Hroznová omáčka na středověký způsob recept

Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, rozstříháme nůžkami na drůbež a co nejdříve podáváme. Čerstvě upečená je nejchutnější.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit