RECEPTY

Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou

Pečená kachna na medu s hroznovou omáčkou

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Chutná jemná kachna - jednoduchý recept z dob dávno minulých. Podáváme s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšemi, nebo s oblíbeným dušeným zelím a knedlíkem.

recept,fotorecept,kachna,med,med,Kachní maso,,Bezlepkové

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

Hroznová omáčka na středověký způsob recept

0

??

kcal

kachna

2.4

6768

kilogram

kcal

med

2

99

polévkové lžíce

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

50

32

mililitrů

kcal

sůl

0

??

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. Pečení kachny

kachna 2.4 kilogram  sůl

Mrazenou kachnu necháme přes den rozmrazit v chladničce. Rozmrazenou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i zvenku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct na druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním.

Mrazenou kachnu necháme přes den rozmrazit v...

2. 

sůl 2 čajové lžičky  voda 200 mililitrů  med 1 polévková lžíce

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme na hluboký pekáč, navrchu znovu posolíme, podlijeme vodou a pekáč dobře uzavřeme pokličkou. Pečeme při střední teplotě 60 minut. Kachnu po hodině otočíme, potřeme ji lžící medu a zakrytou pečeme dále - 30 minut.

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu...

3. 

med 1 polévková lžíce  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme, potřeme ji opět medem, zakryjeme a dalších 30 minut pečeme. Po dvou hodinách je kachna téměř upečená. Nyní ji odkryjeme potřeme mlékem a dopékáme odkrytou při vyšším stupni teploty v troubě 15 minut. Znovu ji otočíme, potřeme mlékem na druhé straně a zapečeme druhou stranu 15 minut.

Po uplynutí uvedené doby znovu otočíme,...

4. 

Hroznová omáčka na středověký způsob recept

Upečenou kachnu vyjmeme z trouby, rozstříháme nůžkami na drůbež a co nejdříve podáváme. Čerstvě upečená je nejchutnější.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit